Smartphone-urile au influentat in mod decisiv scoaterea pe piata a camerelor de inregistrat Flip, anul acesta, si un nou studiu al NPD Group sugereaza ca, nu intr-un viitor indepartat, tot smartphone-urile vor scoate de pe piata camerele ieftine. Din ce in ce mai multi utilizatori prefera sa faca fotografii folosindu-se, de exemplu, de camera noului lor iPhone mai degraba decat cu un aparat foto ieftin.
Procentajul de fotografii realizate cu smartphone-urile a crescut la 27% in 2011 de la 17% in 2010, in timp ce fotografiile realizate cu o camera specializata au scazut de la 52% la 44% in 2011.

„Nu exista indoiala ca smartphone-urile devin destul de bune pentru a fotografia in majoritatea ocaziilor si, multumita acestor gadget-uri, se realizeaza mai multe fotografii ca niciodata”, spune Liz Cutting, executive director la NPD. „Pentru evenimente specializate, care necesita pregatire prealabila, consumatorii folosesc inca aparate foto”, subliniaza ea.

In SUA, la unsprezece luni din 2011, piata camerelor foto ieftine (non D-SLR), a scazut cu 17% de la an la an in termen de unitati vandute si cu 18% in ceea ce priveste veniturile. Scaderea a avut loc si la vanzarea de device-uri de inregistrare video, cu reduceri ale vanzarilor de 13% ca numar de unitati comercializate si 8% ca valoare.

Vanzarile de D-SLR-uri merg insa bine, in SUA inregistrandu-se o crestere de peste 10% in primele unsprezece luni ale anului acesta comparat cu aceeasi perioada a lui 2010.

Vanzarile de camere foto cu zoom mare, de 10x sau mai mult, au crescut de asemenea cu 16% ca numar de unitati comercializate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri