Grupul sud-coreean Samsung vrea sa creasca anul urmator vanzarile de telefoane mobile cu 15%, la 374 milioane unitati, urmand sa se apropie de liderul pietei, grupul finlandez Nokia, dupa ce in acest an a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri, potrivit presei locale, citate de Reuters, potrivit Mediafax.
Samsung a detronat in trimestrul al treilea al acestui an Apple si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, sustinut de cererea ridicata pentru seria Galaxy S, care ruleaza platforma Android a Google.

Grupul, al doilea mare producator pe piata telefoanelor mobile la nivel mondial, vizeaza o crestere a vanzarilor de la 325 milioane de unitati in acest an la 374 milioane de unitati, potrivit unor surse din domeniul IT, citate de Korea Economic Daily.

Vanzarile Nokia ar urma sa scada cu 5%, la 399 milioane de unitati, noteaza publicatia, folosind date de la firma de cercetare Strategy Analytics.

Din cele 374 milioane de telefoane pe care Samsung vrea sa le vanda anul urmator, aproximativ 150 de milioane ar urma sa fie smartphone-uri.
Nokia are probleme in a concura cu Apple si Samsung pe piata smartphoneurilor, in pofida unei colaborari cu Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri