Companiile Orange Romania si Vodafone Romania sunt obligate sa verse la bugetul de stat cate 6,4 milioane euro in maximum o luna, in caz contrar urmand ca decizia autoritatilor de prelungire a licentelor de telefonie mobila sa fie anulata, informeaza Mediafax.
Perioada de valabilitate a licentelor de telefonie mobila pentru cele doua companii a fost prelungita pentru un an, pana la 31 decembrie 2012, interval in care Autoritatea de Reglementare in Comunicatii va organiza licitatia pentru frecventele radio disponibile. Taxa de prelungire a licentelor a fost stabilita de Guvern la 6,4 milioane euro pentru fiecare operator.

Guvernul a decis insa totodata sa impuna si un termen maxim de o luna pentru achitarea taxei de licenta aferenta anului viitor, sub sanctiunea anularii deciziei de prelungire a licentelor in caz de neplata.

"In termen de 30 zile de la data prelungirii licentelor de utilizare a frecventelor radio, beneficiarii masurii vor transmite Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii o copie a dovezii achitarii sumei. Nerespectarea acestei prevederi atrage sanctiunea revocarii masurii de prelungire a perioadei de valabilitate a licentelor de utilizare a frecventelor radio", a decis Guvernul prin hotarare.

Conform deciziei Executivului, contravaloarea taxei de licenta aferenta anului viitor va fi varsata la bugetul de stat.

Autoritatea de Teglementare in comunicatii va organiza anul viitor prima licitatie pentru frecventele radio disponibile din benzile de 900 si 1.800 MHz, utilizate in prezent de Orange, Vodafone si Cosmote, asigurand astfel posibilitatea intrarii unor noi competitori pe piata de telefonie mobila.

Pentru asigurarea continuitatii furnizarii serviciilor de comunicatii mobile, ANCOM a decis ca licentele Orange si Vodafone sa fie prelungite pana la 31 decembrie 2012, urmand ca noile licente sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2013, in cazul benzilor detinute in prezent de Orange Romania si Vodafone Romania, si, respectiv, cu data de 6 aprilie 2014, in cazul benzilor detinute in prezent de Cosmote Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri