Smartphone-urile si tabletele vor trece la USB 3.0 incepand cu finalul acestui an, cand va fi implementata tehnologia pe dispozitivele portabile, informeaza PcWorld.com
Terminalele vor beneficia, mai mult ca sigur, de porturi MicroUSB - adaptate dispozitivelor mobile - pentru a nu afecta in vreun fel dimensiunile, si asa reduse, ale telefoanelor inteligente sau tabletelor.

“Transferul unui volum de fisiere care in mod normal ar dura 15 minute, va putea fi trimis in numai un minut si 10 secunde”, spune Rahman Ismail, director in cadrul Forumului tehnologic USB, prezent in aceste zile la CES, cea mai mare expozitie tehnologica din lume, desfasurata in Las Vegas.

Conditia ca transferurile de date sa beneficieze de aceste viteze este ca si unitatea sa dispuna de o conexiune mai puternica sau cel putin egala cu a acestora de la calculator catre unitatea mobila.

Chiar si asa, vitezele terminalelor mobile vor fi cu mult mai mici decat cele pentru calculator sau laptop, capabile sa atinga pana la 5Gigabiti/secunda.


Foto: legitreviews.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri