Linia de televizoare LED de inalta definitie continua sa ridice standardul pentru calitatea imaginii si functionalitate, iar evenimentul tehnologic desfasurat in aceste zile in Las Vegas este gazda unor lansari spectaculoase, care aduc noutati si lansari solide in industria de profil.
Fie ca utilizatorii privesc o fotografie detaliata sau se bucura de adancimea 3D, imaginile, carora li se adauga contrastul detailat, sunt uimitor de realiste. Dar cum pot deveni toate acestea realitate pe un ecran desprins parca din realitate?

LG Electronics, unul din cei mai importanti producatori de televizoare din lume, prezinta in cadrul Consumer Electronics Show cel mai mare televizor care integreaza tehnologia OLED. Acesta are o diagonala de 55 inch, o grosime de 4 milimetri si o greutate de 7,5 kilograme. Datorita tehnologiei si rezolutiei de inalta definitie (1920x1080p), culorile redate se apropie foarte mult de realitate.

Pe de alta parte, LG va prezenta un model 3D de “televizor inteligent” cu Google TV , care va fi lansat anul acesta, la inceput doar in Statele Unite.

Cu ajutorul unei telecomenzi sofisticate, cam tot ce poti sa faci pe un smartphone sau pe o tableta cu Android, vei putea si pe televizor.

In cadrul aceluiasi eveniment, Samsung Electronics, unul din liderii globali in media digitale si tehnologii digitale, a lansat la CES 2012 cele mai noi serii LED si Plasma TV.

Televizoarele Smart TV, lansate in 2012, vor dispune de tehnologia Samsung Smart Interaction – o platforma care foloseste functii de comanda de recunoastere a gesturilor, a vocii si a fetei.

Producatorul japonez Panasonic, un alt jucator important pe piata de profil, lanseaza la CES noua linie de televizoare cu plasma Viera HDTV. In gama sunt incluse 17 modele, cu diagonale de la 42 inci la 65 inci. O noutate pentru noua gama de plasme este numarul virtual nelimitat de aplicatii datorat tehnologiilor cloud.

Totodata, grupul japonez va lansa si o noua serie de aplicatii si functii care vor fi disponibile pe platforma Viera ConnectTM care va echipa televizoarele Smart Viera HDTV din 2012.

Printre acestea se numara mai multe optiuni pentru redarea de continut video, functii de social networking, o aplicatie integrata de muzica si cateva aplicatii pentru copii, precum si capabilitati de cautare.

Oare ce alte surprize ne rezerva viitorul industriei de profil? Ce alte noi produse vor lansa gigantii din domeniu? COMENTATI MAI JOS!

Foto: theverge.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri