O informatie de ultima ora obtinuta de la DotCommerce Romania de catre revista Link, arata ca la ora 14.24 (ora Romaniei) a fost lansat un atac de tip phishing impotriva Visa. Conform declaratiei lui Madalin Matica (Director of European Operations DotCommerce LTD Boston USA), DotCommerce a luat deja masuri impotriva acestei tentative si se asteapta ca in urmatoarele 15 minute IP-ul fraudulent sa fie blocat cel putin temporar.

In e-mailul primit utilizatorul este invitat sa acceseze urmatoarea adresa: http://www.visaeur.com/lostvisa/

In urma informatiilor publicate de Link, oficialii Visa au afirmat ca incidentul a fost analizat, iar website-ul fraudulent deja inchis. Legat de acest aspect, Catalin Cretu (Vicepresedinte Visa International CEMEA) a afirmat:

"Incidentul a fost investigat de Visa si deja website-ul fraudulent a fost inchis de Visa Worldwide Services.Vrem sa subliniem ca Visa nu va trimite niciodata un e-mail prin care se cer informatii confidentiale, cum ar fi numarul contului, parola, codul PIN, numarul cardului sau alte date de identificare personala. Protejati-va impotriva e-mailurilor fraudulente (incercari de phishing) care pretind ca provin de la o organizatie de carduri, banca sau alte website-uri populare. Stergeti e-mailurile nesolicitate prin care se cer astfel de informatii personale. Daca suspectati ca ati furnizat date confidentiale catre un site fraudulent, contactati numarul de relatii cu clientii furnizat de banca emitenta.

Nu in ultimul rand, Catalin Cretu a adaugat ca orice mesaj suspect in care se spune ca provine de la Visa, poate fi raportat la adresa de e-mail: askvisacorporate@visa.com

Ce este phishing-ul?

"Phishing" este o forma de frauda pe Internet prin care se urmareste obtinerea de informatii personale legate de utilizarea cardului precum numar card, valabilitate,user ID-ul si parola. Cei care urmaresc obtinerea frauduloasa a acestor informatii creeaza un web site ce imita in detaliu site-ul oficial al unei organizatii legitime, de obicei o institutie financiara (companie de asigurari, banca sau companie emitenta de carduri).

Phising-ul este practicat si prin trimiterea unui e-mail prin care destinatarului i se cere sa acceseze site-ul respectiv (replica a site-ului oficial) si sa ofere detalii personale, inclusiv codurile de securitate.

Reproducem, in cele ce urmeaza, si textul din e-mail-ul menit sa stoarca informatiile dvs. confidentiale de pe cartea de credit:

"Subject: Attention! Several VISA Credit Card bases have been LOST!

Good afternoon, unfortunately some processings have been cracked by hackers, so a new secure code to protect your data has been introduced by Visa. You should check your card balance and in case of suspicious transactions immediately contact your card issuing bank. If you don't see any suspicious transactions, it doesn't mean that the card is not lost and cannot be used. Probably, your card issuers have not updated information yet. That is why we strongly recommend you to visit our website and update your profile, otherwise we cannot guarantee stolen money repayment. Thank you for your attention. Click here and update your profile. "


Mesajul DotCommerce catre utilizatori este de a nu raspunde acestor atacuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri