Tableta iPad 3 a Apple, asteptata pe piata in martie, va avea ecran high-definition (HD), un procesor cu patru nuclee mult mai rapid decat cel de pe iPad 2, si conexiune LTE, urmatoarea generatie a comunicatiilor wireless, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei, potrivit Mediafax.
Fabricile partenere Apple din Asia au inceput sa produca in serie iPad 3 in ianuarie si vor sa ajunga la capacitate maxima in februarie, a aratat una dintre surse.

Apple spera ca iPad sa-si mentina pozitia dominanta pe o piata tot mai aglomerata. Dupa debutul din 2010, care a creat practic un nou segment pe piata gadget-urilor mobile, iPad a devenit a doua sursa de venit a Apple dupa iPhone, cu vanzari de peste 40 de milioane de unitati pana in prezent, care au generat venituri estimate la cel putin 25 miliarde de dolari.

Succesul produsului a determinat numerosi rivali sa lanseze tablete concurente, cele mai de succes modele venind de la Samsung si Amazon.com, bazate pe platforma software Android a Google.

Purtatorul de cuvat al Apple, Natalie Kerris, a declarat ca nu comenteaza zvonurile si speculatiile.

Standardele LTE (long-term evolution) permit viteze de acces la internet mult mai rapide decat conexiunea 3G. Producatori precum Samsung, Motorola Mobility si Nokia au lansat deja smartphone-uri LTE.

Apple a decis sa introduca tehnologia mai intai pe tablete, deoarece bateria mai mare fata de cea a iPhone poate suporta mai bine consumul superior de energie necesar conexiunii mai rapide, a aratat una dintre surse.

Noul display are rezolutie mai mare decat actualul iPad 2, iar densitatea de pixeli este mai ridicata decat a unor televizoare HD, sustine aceeasi persoana.

IPad 3 este asamblat de Foxconn Technology, principalul partener al Apple pe partea de productie. Contractele cu Apple genereaza 22% din afacerile Foxconn.

Lansarea noului iPad este primul debut semnificativ de hardware Apple de la moartea cofondatorului companiei, Steve Jobs, in octombrie anul trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri