Angajatii recrutati recent pe un anumit post ori cei din zona de middle management sunt in cele mai multe cazuri cei care fura intentionat sau le impartasesc din greseala cu altii date din companie, arata un studiu realizat de compania de consultanta PwC.

Practic, angajatii care va desconspira datele confidentiale sunt in 84% dintre cazuri persoane angajate recent pe un anumit post ori oameni din zona de middle management, au mai putin de 40 de ani (65%) si sunt angajati in companie de mai putin de cinci ani (51%).

„Generatia tanara foloseste adesea site-urile de socializare si, in acest mediu, este o presiune sociala sa impartasesti informatiile cu ceilalti. Deci, daca aceste site-uri nu sunt monitorizate, exista potential ca ele sa genereze probleme de criminalitate informatica pentru organizatii. Dar trebuie sa ne amintim ca aceasta generatie a crescut cu site-urile de social media. Impartasirea unor informatii personale a devenit o obisnuita pentru ei si s-ar putea ca acestia (n.red. tinerii) sa aiba o intelegere diferita asupra riscurilor pe care le reprezinta astfel de site-uri. In concluzie, organizatiile trebuie sa isi informeze angajatii despre riscurile criminalitatii informatice”, a afirmat Ivaylo Lambrev (foto), director pentru solutii de asigurare a riscului in cadrul PwC Romania.

Pentru studiul PwC au raspuns 3.877 de persoane din 78 de tari. Acesta a fost realizat intre iunie si noiembrie anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri