Un hacker timisorean in varsta de 20 de ani, cunoscut sub numele TinKode, este cercetat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru ca ar fi spart serverele NASA si a atacat paginile web ale Pentagonului (departamentul de Aparare al SUA), potrivit site-ului DIICOT. Vedeti cum.
Timisoreanul a conceput un program pe care l-a oferit spre comercializare pe blogul personal, unde a postat si o inregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administratiei americane.

„Prin activitatea infractionala, s-a produs blocarea temporara a sistemelor informatice atacate, restrictionandu-se astfel accesul la acestea si perturbandu-se in mod grav buna lor functionare”, spun oficialii DIICOT.

Practic, tanarul a compromis serverul web al Administratiei Nationale pentru Spatiu si Aeronautica (NASA.) si a accesat neautorizat, prin atacuri informatice, sistemul informatic si pagini de web ale departamentului de aparare al Guvernului SUA (Pentagon).

El este acuzat de acces fara drept la sisteme informatice, prin incalcarea masurilor de securitate in scopul obtinerii de date informatice, de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic si perturbarea grava a functionarii unui sistem informatic, prev. de art. 42 alin. 1, 2, art. 44 alin. 2 si art. 45 din Legea nr. 161/2003.

„ In sarcina invinuitului se retine ca a lansat atacuri informatice si a accesat fara drept mai multe servere apartinand armatei Statelor Unite ale Americii, in scopul obtinerii de date confidentiale, pe care le-a copiat si transferat in mod neautorizat in propriul sistem informatic. Invinuitul a procedat la postarea si divulgarea respectivelor date informatice catre public prin intermediul unui jurnal tip blog si pe un site web”, conform DIICOT.

Procurorii DIICOT colaboreaza in instrumentarea cauzei cu autoritatile judiciare americane - FBI si cu reprezentantii NASA. Cercetarile sunt efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei pentru Combaterea Crimei Organizate (DCCO), iar suportul tehnic si informatic este asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale (DOS).





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri