Furnizorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks Romania (NSN) vrea sa isi mareasca afacerile cu circa 25-30% anul acesta fata de 2011, a declarat Angela Haraga, directorul general al companiei.
Anul trecut compania a inregistrat afaceri similare cu cele din 2010, cand compania a avut un business in jurul a 6,6 milioane de euro. Pe plan local, pentru Nokia Siemens Networks lucreaza 47 angajati.

Managerul NSN a spus ca stagnarea din 2011 a fost determinata de lipsa proiectelor de pe piata.

La inceputul acestui an, operatorul de servicii pentru telecomunicatii a incheiat un contract pentru modernizarea serviciilor de comunicatii pentru CFR pe tronsonul Bucuresti-Grivina, tronson care urmeaza sa fie finalizat in 2012.

Unul din principalele obiective ale Nokia Siemens Systems Romania pentru acest an va fi implementarea unei retele LTE (4G) pe piata locala.

Miza pe cresterea traficului de internet
Compania a anuntat lansarea arhitecturii Liquidnet, un proiect care permite operatorilor de servicii de comunicatii sa isi foloseasca mai eficient retelele pentru cererea de servicii de banda larga din partea utilizatorilor.

Majoritatea operatorilor de internet si telecom de pe piata locala si-au manifestat interesul pentru adoptarea noii tehnologii, potrivit Angelei Haraga.

Cum functioneaza noua tehnologie
LiquidNet elibereaza capacitatea neutilizata din retea si o aloca instantaneu acolo unde este necesar. Noua tehnologie raspunde astfel problemelor generate de cresterea spectaculoasa de banda larga si de cererea tot mai imprevizibila din partea utilizatorilor, care folosesc aceste servicii nu doar la birou si acasa, ci si atunci cand se deplaseaza.

Tehnologia este utila mai ales in cazurile in care apar evenimente neprevazute si traficul explodeaza, de pilda in cazul unor evenimente de masa (concerte, meciuri).

In 2010, aproximativ trei milioane de romani foloseau conexiuni mobile de banda larga, in timp ce in 2020 se asteapta ca numarul acestora sa depaseasca 27 de milioane.

Totodata, traficul total generat de utilizatorii de smartphone-uri, tablete si laptopuri va creste de 13 ori, de la 1.700 Mbiti/luna/user in 2010, la 12.784 Mbiti/luna/user pana in 2020, potrivit Nokia Siemens Networks. Numai traficul generat de smartphone-uri, de exemplu, va avea o crestere de 30 de ori.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri