Cristina Negraru13 Februarie 2012 in IT & C

Nicolescu, PayU: Doar 25% dintre platile online cu cardul se fac catre magazine din Romania


Nicolescu, PayU: Doar 25% dintre platile online cu cardul se fac catre magazine din Romania
Numai un sfert dintre platile online cu cardul realizate de romani sunt catre magazine din Romania, restul fiind plati catre site-uri din strainatate, a afirmat Daniel Nicolescu, chief product officer in cadrul grupului PayU, furnizor de solutii de comert electronic in zona Europei Centrale si de Est.

„Este o cifra ingrijoratoare, ne arata ca avem o concurenta foarte agresiva din afara. Dar in acelasi timp arata ca este o foarte mare oportunitate pentru Romania”, a spus managerul in cadrul evenimentului World Information Architecture Day.

Potrivit Bogdanei Butnar, industry manager la Google, romanii prefera sa cumpere din strainatate datorita increderii pe care o au in site-urile straine, dar mai ales pentru ca din afara cumpara haine si produse pentru divertisment.

Ea a oferit ca exemplu site-ul Asos, unul dintre cele mai de succes magazine online de haine.

Citeste si:

In general utilizatorii din Romania platesc online cu cardul biletele de avion, tichetele de reduceri, serviciile de reincarcare electronica, pachetele de vacanta si solutiile software, conform datelor PayU.

Cei mai importanti jucatori in domeniu au estimat piata de comert electronic la circa 160-200 milioane de euro anul trecut.

Recomandare Armata SUA cumpara iPad-uri pentru piloti si navigatori
Citeste si

mai multe articole din IT & C