Furnizorul de echipamente chinez de telecomunicatii Huawei va prelua, pentru urmatorii cinci ani, managementul operatiunilor de teren pentru reteaua Vodafone Romania, printre care se numara mentenanta si constructia de site-uri, precum si activitatile preventive de infrastructura, potrivit Mediafax.
Aproximativ 70 de angajati ai Vodafone Romania se vor alatura Huawei, ca parte a echipei dedicate care va prelua activitatile mentionate, se arata intr-un comunicat al operatorului.

"Prin acest parteneriat strategic ne asociem cu un colaborator de incredere pentru managementul operatiunilor de teren, pentru a ne putea concentra si mai mult pe urmatoarele etape de inovatie tehnologica a retelei, care ne vor permite sa lansam noi servicii relevante pentru clientii nostri", a declarat directorul general al Vodafone Romania, Inaki Berroeta.

La randul sau, directorul tehnic al Vodafone Romania, Babak Fouladi, a afirmat ca Huawei a fost furnizorul de servicii si echipamente al operatorului in proiecte importante precum lansarea serviciilor de internet mobil 3G in banda de 900 MHz.

Vodafone Romania este al doilea operator local de telefonie mobila, cu 8,33 milioane de clienti la finalul anului trecut.

Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii IT&C la nivel global, cu venituri de peste
28 miliarde de dolari in 2010.

Produsele si solutiile Huawei au fost implementate in peste 100 de tari si deservesc 45 dintre cei mai importanti 50 de operatori de telecomunicatii la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri