Gigantul online Google a primit luni OK-ul din partea Uniunii Europene in ceea ce priveste fuziunea cu compania de telecomunicatii americana Motorola, scrie Channel6Newsonline.com.
Conform Comisiei Europene tranzactia a fost acceptata “in principal deoarece nu va modifica in mod important situatia de pe pietele sistemelor de operare si a patentelor pentru device-uri mobile”. Totodata, oficialii CE au subliniat ca fuziunea nu va ridica probleme concurentiale pe piata, spunand insa ca vor continua sa urmareasca cu atentie dezvoltarea parteneriatului dintre cele doua companii.

De cealalta parte, Don Harrison, vice presedinte Google, si-a exprimat satisfactia ca urmare a aprobarii UE. “Suntem fericiti ca UE a aprobat achizitia Motorola de catre Google, asa cum am anuntat in august. Este un prag important pentru noi si ne apropie si mai mult de incheierea deal-ului”.

Pana la finalizare, tranzactia mai are nevoie de un numar de aprobari si de la alte jurisdictii. Harrison a subliniat ca fuziunea Google cu Motorola Mobility va duce la “superincarcarea” Android si cresterea competitivitatii, oferind clientilor “inovatii, mai rapid, mai multe posibilitati de a alege si experiente extraordinare”.

Tranzactia este estimata la 12,5 miliarde dolari. Urmare a achizitiei, Google intra si in posesia a celor circa 17.000 de brevete ale Motorola.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri