Piata IT din Romania este inca emergenta, fiind in faza de revenire dupa ce a scazut la jumatate in 2009 fata de 2008. Revenirea va avea loc independent de PIB-ul tarii, care oricum nu a crescut foarte puternic, considera Aurel Netin, general manager al Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
Rata de penetrare a computerelor in Romania este inca redusa si consumatorii, atat clienti persoane fizice cat si companii nu vor lua atat de mult in seama PIB-ul tarii cand vine vorba de a achizitiona laptop-uri, tablete sau PC-uri pentru uz personal sau business.

Nici zapada ce a cuprins o parte a Romaniei nu a afectat in mod important business-ul IT. “Poate au fost 1-2 zile de intarzieri in livrari, dar nu ne-au fost semnalate probleme mai grave de atat”, spune Netin, manager al companiei ce a inregistrat in trimestrul patru o cota de piata in tara de 9,1%, in crestere cu 1,5 puncte procentuale de la an la an. Compania s-a situat in trimestrul patru al anului precedent pe locul cinci in tara.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a urcat anul trecut cu 2,5%, in serie bruta, comparativ cu anul 2010, dar trimestrul patru a consemnat o contractie, de 0,2% in serie ajustata sezonier, potrivit datelor publicate de INS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri