Zapezile din ultima luna au redus cu aproape 20% ritmul de crestere al Evomag, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piata locala, a afirmat pentru wall-street.ro Mihai Patrascu, fondatorul si directorul general al retailerului cu afaceri de aproximativ 10 milioane de euro anul trecut.
„Am fost foarte mult afectati de zapada pentru ca nu am reusit sa ajungem la clienti. De obicei, livrarile se fac in cel mult 24 de ore, iar in zilele in care drumurile au fost blocate am ajuns in 48-72 de ore. Produsele IT sunt ceva de care ai nevoie si au fost oameni care si-au anulat comenzile si au mers sa cumpere din magazine”, a explicat Patrascu.

In jur de 60% dintre clientii Evomag sunt din afara Bucurestiului.

In primele trei luni ale anului trecut, magazinul online a inregistrat o crestere a vanzarilor de circa 60% comparativ cu perioada similara din 2010. Mihai Patrascu isi dorea o majorare a afacerilor de aproximativ 40% pentru lunile ianuarie- martie din acest an comparativ cu aceleasi luni din 2011, insa in prezent managerul estimeaza ca avansul va fi mai mare cu doar 10-20%

„In primul trimestru o sa avem vanzari cu in jur de 20% mai mici fata de ce estimam initial. Dar speram sa ne revenim spre finalul trimestrului, mai exact de Paste, cand se vor calma si vremea si lucrurile politice”, mai spune managerul Evomag.

Retailerul a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 10,5 milioane de euro, iar pentru acest an Patrascu spera sa ajunga la 14 milioane de euro. Chiar daca ultimul trimestru a fost, ca de obicei, cel mai bun din an, seful Evomag spune ca in 2011 a fost sub asteptari.

Astfel, daca in anii anteriori, vanzarile erau atat in octombrie cat si in noiembrie cu circa 20% mai mari fata de celelalte luni ale anului, iar in decembrie urcau la 40%, in 2011 a fost diferit.

„A fost o crestere brusca, de 30%, in ultima luna a anului. Oamenii s-au pastrat pentru promotii”, explica Patrascu.

In 2011, retailerul a avut un profit de circa 70.000 de euro si 44 de angajati, fata de 35 cu un an inainte. Managerul Evomag si-a propus ca in acest an sa ajunga la 50 de salariati.

Cei mai importanti competitori ai Evomag.ro sunt eMag, PCfun, Electrofun, PC Garage si Market Online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri