HTC a lansat la Mobile World Congress Barcelona o noua gama de smartphone-uri, in incercarea de a redeveni un jucator important pe o piata dominata tot mai autoritar de Samsung si Apple, scrie Mediafax.
HTC, al cincilea mare producator de smartphone-uri dupa vanzarile din 2011 la nivel mondial, a lansat la Barcelona trei modele in gama HTC One, incercand sa-si revina dupa declinul abrupt in concurenta cu rivali mult mai puternici din punct de vedere financiar.

Compania taiwaneza parea ca a pierdut lupta la sfarsitul anului trecut, cand cota de piata a scazut la 6,5%, iar rata de crestere a vanzarilor a fost de trei ori mai slaba decat cea a pietei.

Analistii considera ca noile telefoane reprezinta o optiune pragmatica pentru o companie care nu are la dispozitie resursele financiare ale unor rivali ca Samsung si Apple, transmite Reuters.

"HTC pare ca a invatat din greselile facute in 2011. Compania vrea sa se concentreze acum pe ce stie sa faca mai bine, pe strategia care a construit brandul: inovatie prin proiectarea de smartphone-uri premium, in loc sa dedice resurse pentru toate segmentele pietei", comenteaza pentru Reuters Malik Saadi, analist la Informa Telecoms & Media.

Inovatia a fost principalul atu al HTC in cresterea fulminanta de la un producator obscur de telefoane mobile in regim de contractor la un brand cunoscut si respectat in industria smartphone-urilor. Actiunile companiei au crescut de peste trei ori in perioada februarie 2010 - aprilie 2011, iar vanzarile au urcat de patru ori in primele 18 luni de prezenta pe piata sub brandul propriu.

Cota de piata a HTC pe piata smartphone a scazut la 6,5% in trimestrul al patrulea al anului trecut, de la 8,5% in perioada corespunzatoare a lui 2010, in timp ce vanzarile companiei au urcat cu 17,2%, la 10,2 milioane unitati. Intre timp, vanzarile Apple au crescut cu 128%, la 37 milioane unitati si o cota de piata de 23,5%, iar livrarile Samsung au crescut cu 275%, la 36 milioane smartphone-uri si o cota de piata de 22,8%, potrivit datelor IDC. Per total, piata a avut o crestere de 54,7%, la 157,8 milioane de unitati, un nou trimestru record pentru smartphone-uri.

Noua gama HTC One cuprinde trei modele, One X, One S si One V, care ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare Google Android. Telefoanele au procesoare grafice performante si carcase din policarbonat sau metal, prezentate ca fiind mai rezistente.

HTC sustine ca camerele digitale cu care sunt echipate modelele pot reda imagini comparabile cu cele obtinute cu aparate traditionale, inclusiv cu focalizare automata rapida si fotografii de calitate in conditii de luminozitate redusa.

Pe partea de redare de muzica, telefoanele integreaza functii de radio online si incorporeaza tehnologie audio de la Beats Electronics, compania cumparata anul trecut de HTC.

Compania a anuntat ca 144 de operatori de telefonie mobila din intreaga lume vor prelua incepand din aprilie cele trei modele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri