Directorul general al Apple, Tim Cook, a fost intrebat de un investitor, in timpul adunarii anuale a actionarilor, daca firma ar putea lua in calcul "cumpararea Greciei", potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax.
"Ne-am gandit la multe lucruri, nu si la asta", a raspuns Cook.

Aflata in al cincilea an consecutiv de recesiune si in al treilea an de criza a datoriilor de stat, Grecia a obtinut la inceputul acestei saptamani avizul ministrilor Finantelor din zona euro pentru cel de-al doilea pachet de finantare externa, de 130 miliarde euro, acordat de guvernele din uniunea monetara si de FMI pentru evitarea falimentului statului elen.

Apple a acumulat lichiditati record de aproape 100 miliarde de dolari si nu a hotarat inca ce va face cu fondurile. Actionarii cer distribuirea de dividende sau rascumpararea de actiuni.

Valoarea actiunilor Apple a depasit in acest an pentru prima data pragul de 500 de dolari, iar capitalizarea companiei a urcat peste 400 miliarde de dolari, cu peste 100 miliarde de dolari mai mult decat PIB-ul Greciei.

Grecia a avut in 2010 un Produs Intern Brut de 227,3 miliarde euro, care a scazut anul trecut cu 7%, potrivit estimarilor Eurostat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri