Printre zecile de terminale mobile lansate la Mobile World Congress in Barcelona, Nokia a dezvaluit ceea ce compania finlandeza numeste “o revolutie in fotografia realizata cu telefonul mobil”, scrie BBC.co.uk.
Nokia 808 Pureview integreaza o camera cu un senzor mare, de 41 de megapixeli.

Cu toate acestea, telefonul ruleaza tot pe sistemul de operare Symbian, platforma la care Nokia renunta in favoarea Windows Phone.



Este posibil sa realizezi fotografii si la rezolutii de peste 35 MP insa cele mai reusite poze ies la rezolutii de 5-8 megapixeli – rezolutia extra poate fi folosita pentru o folosire mai eficienta a luminii si zoom mai clar. Aparatul permite zoom de 4X si inregistrare la 1080p HD.

Smartphone-ul inregistreaza fisiere audio la acuratete similara cu a unui CD, putand astfel sa inregistrezi chiar si concerte. Terminalul va veni in mai multe culori, fiind destul de gros pentru un smartphone. Pretul nu a fost in prezent comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri