Apple, unul dintre cei mai mari producatori de dispozitive IT&C din lume, a lansat, alaturi de noua tableta iPad si sistemul de operare iOS 5.1, disponibil pentru seriile iPhone 3GS, 4 si 4S, cat si pentru tabletele iPad si iPad2.
O noutate pentru iOS 5.1 o reprezinta suportul pentru limba japoneza a asistentului personal, Siri, tehnologie implementata prima data pe iPhone 4S.

Langa slide-ul care deblocheaza telefonul a aparut o iconita a camerei foto care poate fi folosita si cand dispozitivul este blocat, ne mai fiind necesara deblocarea sa pentru a face poza.

Tot aici, aplicatia camerei foto a fost imbunatatita si poarta acum numele de iSight. Filmele si multimedia se vor auzi mai clar, potrivit reprezentantilor Apple, prin imbunatatirea sistemului audio.

Un element de noutate il reprezinta si tastatura virtuala care poate fi inlocuita cu dictarea vocala prin intermediul unui microfon, o tehnologie similara Siri de pe iPhone.

1. Consideri ca noul iPad aduce imbunatatiri remarcabile?

2. O sa cumperi Noul iPad?





O serie de noi functionalitati au fost aduse editorului video iMovie, cat si editorului foto iPhoto, care beneficiaza acum de mai multe optiuni de setare a imaginii, noi efecte, un mai bun control al culorilor si, datorita capacitatii quad-core a procesorului o viteza imbunatatita.

Pe langa acestea, Google pregateste noul sistem de operare Android 5.0 (JellyBean) care va fi lansat, cel mai probabil, in a doua parte a acestui an.

Noul software va beneficia si de sistem nativ pentru modul desktop, desi, in prezent, orice device Android poate fi conectat la un alt dispozitiv prin intermediul HDMI, sustine bloggerul rus Eldar Murtazin.

Actuala versiune a celor de la Google, Android 4 (Ice Cream Sandwich) a fost lansata in noiembrie 2011, primul dispozitiv care a beneficiat de sistemul de operare fiind Google Nexus.

Adevarata „batalie” se va da insa intre versiunile complete ale sistemelor de operare portabile. Apple va lansa, cu siguranta, iOS 6 o data cu viitoarea generatie iPhone, iar Google pregateste „atacul” prin Jelly Bean.

Cine va castiga batalia? Ce surprize credeti ca ne vor rezerva cei doi mari producatori? iOS sau Android? Ce preferati? Comentati mai jos!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri