Administratorul cailor ferate din Turcia, TCDD (T.C. Devlet Demiryolları), va lucra impreuna cu Nokia Siemens Networks la realizarea noii retele de comunicatii pentru linia de cale ferata intre Inonu si Kosekoy.
Aceasta linie de tren de mare viteza, lunga de 158 de km, este in curs de constructie si va conecta Ankara de Istanbul. Nokia Siemens Networks furnizeaza companiei TCDD reteaua sa radio GSM-R (pentru calea ferata), precum si elemente ale retelei principale si servicii. In 2009 compania a construit reteaua GSM-R pentru linia existenta de 275 km Ankara-Inonu.

“Realizarea unei retele de comunicatii pe calea ferata care sa fie fiabila si interoperabila este importanta pentru TCDD si aceasta va respecta reglementarile Uniunii Europene,” a declarat Erkan Tezcanli, seful echipei pentru clienti de la Nokia Siemens Networks. "Noi furnizam tehnologia noastra GSM-R pentru ca TCDD sa construiasca o retea fiabila si interoperabila”, a continuat acesta.

Nokia Siemens Networks este unul din cei doi furnizori globali GSM-R care au finalizat cu succes testele de interoperabilitate recunoscute de catre Comisia Europeana.”
Pentru a construi reteaua de comunicatii intre Inonu-Kosekoy, Nokia Siemens Networks furnizeaza echipament de retea radio GSM-R, inclusiv statii de baza si controlere pentru statii de baza.

Suplimentar, compania furnizeaza echipament GSM-R pentru utilizator, inclusiv dispozitive handheld, radiouri pentru cabina de tren si terminale dispecer. De asemenea, furnizeaza repetoare pentru a imbunatati acoperirea retelei in tuneluri.

Sistemul radio avansat al Nokia Siemens Networks va oferi comunicatii intre conductorul de tren si seful de tren din trenurile de mare viteza aflate in miscare si centrul de operatiuni. Se asteapta ca acest lucru sa imbunatateasca eficienta functionarii cailor ferate prin reducerea intarzierii trenurilor si sporirea securitatii statiilor de cale ferata, cat si a sigurantei pasagerilor.

Cu acest proiect, liniile comerciale GSM-R ale companiei se vor intinde la peste 46.000 de km pe plan mondial. Astfel, compania si-a marit cota de piata in domeniul GSM-R la 60% pe plan global.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri