Apple, una din cele mai importante companii din industria IT&C, este clasata abia pe locul 5 intr-un top al celor mai populare branduri producatoare de telefoane mobile in China, informeaza Bloomberg.
Strategia celor de la Apple a esuat in China, unde Samsung are o cota de piata net superioara in ceea ce priveste smartphone-urile.

In clasamentul celor mai mari vanzari de telefoane inteligente din China, a doua mare economie a lumii, Apple ocupa abia pozitia a cincea, unde iPhone are o cota de piata de 7,5% din vanzarile de smartphone-uri,de peste trei ori mai mica fata de 24,3%, cat reprezinta cota detinuta de rivalii sud-coreeni.

Motivul este cat se poate de simplu: Samsung a vandut telefoane cu ajutorul celor mai importanti provideri din China inca din anul 2009, cand China Mobile avea peste 650 milioane utilizatori, China Unicom inregistra 200 milioane abonati, iar China Telecom avea in jur de 130 milioane abonati.

Gigantul Apple a semnat deja o intelegere cu China Telecom, ceea ce ar putea conduce la o crestere a cotei de piata, desi operatorul telecom este cel mai mic dintre cei trei provideri de servicii de telefonie din China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri