CodeSphere, companie cu capital romanesc care activeaza in zona dezvoltarii de software custom, Software As A Service si outsourcing IT, a inregistrat afaceri in scadere cu 11% anul trecut, pana la 450.000 euro, conform informatiilor companiei si Ministerului de Finante.
Pentru acest an, compania estimeaza insa o crestere de 20% a vanzarilor de software IT de la 45.000 euro in 2011 la 54.000 euro anul acesta, urmarind dezvoltarea bazei de clienti pe segmentul solutiilor de Document Management si Business Intelligence.

“Pentru anul in curs asteptam o crestere de 20% a vanzarilor de solutii pentru Document Management si pentru solutia de Business Intelligence – IBM Cognos Express. Intr-o perioada in care toate companiile cauta eficientizarea costurilor si a operatiunilor, este o evolutie fireasca atat pentru portofoliul CodeSphere, cat si pentru piata IT”, spune Iulia Anghel (foto), general manager CodeSphere.

Totodata, compania mizeaza pe evolutia segmentului de outsourcing IT, catre care clientii se orienteaza tot din ratiuni de eficientizare a costurilor si optimizarea proceselor de business.

“Piata de outsourcing IT va continua sa se dezvolte, tocmai datorita avantajelor pe care le aduce companiilor care apeleaza la astfel de servicii: posibilitatea de a te concentra pe activitatea principala si serviciile de mai buna calitate pe care le poti primi de la o echipa specializata, comparativ cu un angajat propriu care poate fi mai mult sau mai putin competent. Totodata, reducerea costurilor si transferul riscurilor catre terti sunt avantaje care trebuie luate in calcul. De altfel, evolutia accelerata a pietei evidentiaza faptul ca tot mai multi clienti inteleg aceste beneficii si sunt multumiti de rezultatele pe care le obtin prin astfel de servicii”, spune Iulia Anghel.

Serviciile de outsourcing IT reprezinta in acest moment 30% din cifra de afaceri a companiei CodeSphere si se mizeaza anul acesta pe o pondere de pana la 40%.

Compania estimeaza pentru anul 2012 un avans de 8% al pietei de outsourcing IT la circa 150 milioane euro, mai stabil decat in anii anteriori pe masura ce clientii inteleg beneficiile aduse de externalizarea departamentelor IT, iar aceasta nisa se maturizeaza. Pe acest segment, provocarea vine din modul in care vor reusi sa eficientizeze activitatea clientilor, facand-o mai rapida si mai orientata spre rezultate.

Principalii concurenti pe piata locala de software IT sunt Oracle, Microsoft, Siveco, TotalSoft, Novensys.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri