Sony Romania, filiala locala a producatorului japonez de electronice si IT, isi doreste sa ajunga anul acesta la o cota de circa 5% pentru laptopurile Sony Vaio, vanzarile brandului asiatic urmand sa fie astfel in jurul a 26.000 de unitati, a declarat Mircea Stoicescu, trade marketing manager in cadrul companiei.
Laptopurile Sony Vaio au inregistrat anul trecut vanzari in jurul a 20.000 de unitati, mai mult cu peste 65% fata de 2010. Compania a ajuns astfel la o cota de piata de 4,5%, in linie cu estimarile initiale.

„Extinderea portofoliului de produse pe segmentele consumer si business si lansarea unor modele atractive pentru piata locala au fost principalii factori care au plasat anul trecut brandul Vaio peste evolutia intregii piete de laptopuri. Pe segmentul consumer produsele vedeta de anul trecut au fost seriile CA si EH, iar pentru utilizatorii business am lansat doua modele de top, Z si SE, pentru care am epuizat in prima luna stocurile prevazute pana la finalul anului”, explica Mircea Stoicescu.

Oficialul Sony estimeaza pentru anul acesta o crestere de circa 10% a vanzarilor de laptopuri fata de anul trecut cand piata a fost de circa 485.000 de unitati.

“Pentru 2012, piata isi va pastra ritmul de crestere moderata si ne asteptam la o dezvoltare polarizata, odata catre mobilitate foarte buna corelata cu o performanta de top si catre segmentul de buget care se orienteaza catre un laptop pentru utilizarea zilnica. Pentru Vaio ne asteptam la o crestere peste nivelul pietei si o cota de piata de peste 5%”, a adaugat Mircea Stoicescu.

Compania a lansat modelele Vaio Z si Vaio SE, modele concepute pentru oamenii de afaceri. Cele doua noi modele pot fi cumparate din aceasta saptamana.

Vaio Z23 are o greutate sub 1,2kg si este printre cele mai puternice notebook ultraportabilede business. Laptopul costa in jur de 12.000 de lei.

Pe de alta parte, modelul Vaio SE2V este cel mai usor notebook de 15,5 inci de pe piata si costa in jur de 5.500 de lei.

Portofoliul VAIO din acest sezon include sase serii de notebookuri multimedia, ultraportabile si business. In gama business se regasesc seriile Z 13”, SE 15,5” si SB 13,3”, care au preturi intre 3.800 si 12.000 de lei.

Gama multimedia cuprinde seriile VAIO F23/24 de 16,4”, EH de 15,5”, EJ de 17” (cu preturi intre 2.600 si 5.200 de lei) si seria colorata CA de 14” (2.800 de lei). In gama ultraportabila se regaseste seria VAIO YB de 11,6” care costa in jur de 2.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri