Dezvoltarea companiei de plati online de software Avangate pe piata din SUA, gasirea sediului, a head-hunterului potrivit pentru recrutarea unui CEO si crearea unei echipe de management (care este formata in principal din straini), l-a costat in jur de trei milioane de euro pe Radu Georgescu, presedintele Gecad, grup din care face parte Avangate.
O parte din bani au provenit din tranzactia din februarie anul trecut, cand fondul de investitii 3TS Capital Partners a cumparat un pachet minoritar din Avangate pentru patru milioane de euro .

“Ai nevoie de multi bani. Poti sa o faci mai ieftin, dar nu este acelasi lucru. Imaginea Romaniei in SUA nu exista. Ai nevoie de sfatuitori foarte buni pe partea de avocatura si taxe. Sa mergi sa gasesti un CEO este foarte greu pentru ca nu vor crede in fondatori. Este ceva ce nu poti face singur. Trebuie sa dai 300.000 de euro dolari pentru cel mai bun recruiter din Sillicon Valley. De exemplu, CEO-ul nostru a fost sugerat de unul din oamenii din board, dar nu ar fi venit daca nu aveam firma de recrutare potrivita. Pentru ca asta i-a aratat ca avem banii necesari pentru a-l plati. Poti sa gasesti pe cineva care iti place si dupa ceva timp iti spune <<Nu stiu daca vreau sa fac asta, sunteti din Europa de Est>>. Europa de Est le aduce aminte de Rusia, nu au incredere. Noi am gasit pe cineva care a venit in Romania, a stat in aici si dupa ceva timp a zis ca nu poate, pentru ca suntem o companie romaneasca si nu este pregatit. Doi oameni din management au stat sase luni acolo pentru a gasi un CEO”, explica antreprenorul.

Radu Georgescu a investit foarte mult timp, dar si bani anul trecut pentru a dezvolta operatiunile companiei in SUA, astfel incat Avangate sa isi poate mari de cateva ori cifra de afaceri si lista pe Nasdaq pana in 2015. Conducerea Avangate isi doreste ca in 2015-2016 compania sa ajunga la tranzactii de circa un miliard de dolari. Cifra de afaceri a Avangate nu este publica la Ministerul de Finante, compania avand sediul in Olanda (unde depune si datele financiare), insa in vara anului trecut, Carmen Sebe, directorul operational al Avangate, spunea ca pana la finalul anului firma ar putea ajunge la afaceri de 100 de milioane de dolari (aprox. 72 milioane de euro).

Insa, dincolo de a gasi head-hunterul, managerul sau sediul potrivit, cea mai mare provocare pentru seful Gecad a fost sa convinga angajatii ca nu isi vor pierde locurile de munca.

"Multi angajati vor crede ca isi vor pierde joburile. A trebuit sa convingem angajatii ca nu va fi asa. A fost o rezistenta foarte mare. Trebuie sa ii convingi sa vorbeasca la telefon cu o diferenta foarte mare de fus orar. Trebuie sa invingi aceasta rezistenta care este foarte mare”, a mai spus Georgescu.

In prezent, managementul Avangate este format in mare parte din expati, compania fiind condusa de Carl Theobald, in calitate de presedinte si CEO. Acesta a inlocuit-o in functia de director general pe Carmen Sebe care din vara anului trecut este director operational.

Citeste mai multe despre incercarea lui Radu Georgescu de a cuceri piata americana in textul: Cum sa cuceresti America. Sfaturi pentru antreprenori de la Radu Georgescu



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri