Termenul pana la care operatorii telecom pot face observatii si propuneri privind organizarea licitatiei pentru benzile de 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz si 2600 MHz se va extinde cu trei zile pana la data de 20 aprilie, informeaza Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii(ANCOM)
Decizia a fost luata la propunerea operatorilor telecom.

In jur de 730 de milioane de euro este suma pe care ar putea sa o obtina statul din licitatia pentru licentele de telefonie mobila pentru urmatorii 15 ani. Cu toate acestea, este foarte probabil ca suma obtinuta in final sa nu fie aceasta, avand in vedere ca probabil vor fi portiuni de spectru care nu se vor vinde, sau, dimpotriva, suma licitata pentru unele benzi, cum sunt cele de 800 si 900 MHz, sa creasca simtitor.

Licitatia ar trebui sa inceapa pe 1 mai, iar intregul proces ar trebui sa se termine la finalul lui iulie 2013, data maxima la care vor fi eliberate licentele pe 15 ani, conform calendarului initial prezentat de ANCOM.

Operatorii nu au comentat pana acum pe marginea licitatiei, cu exceptia RCS&RDS. Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei spunea in urma cu cateva saptamani ca operatorul va face doua propuneri de modificare a caietului de sarcini, una fiind cu privire la pret, iar cea de-a doua in legatura cu timpul pana la eliberarea licentelor. Compania isi doreste ca licitatia sa se termine cat mai repede pentru ca acest lucru i-ar putea permite sa isi extinda acoperirea cu servicii de voce mobila (aflata in prezent la doar 45-47% din teritoriu), dar si sa lanseze 4G, servicii mobile prin care ar putea atrage noi clienti, in special dintre utilizatorii de smartphone-uri, tablete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri