RHS, unul dintre principalii jucatori pe piata de distributie IT, „si-a reluat raporturile normale de afaceri cu toate categoriile de parteneri”, dupa o perioada de trei saptamani in care operatiunile companiei au fost blocate, a transmis compania, la cateva saptamani de cand wall-street.ro a scris, in exclusivitate, despre scandalul in care sunt implicati trei jucatori de pe piata.
Cele trei companii, RHS, Scop Computers si CNDPI Romsoft s-ar putea face vinovate de spalare de bani si returnari fictive de TVA.

RHS a inregistrat in 2010 afaceri de circa 90 mil. euro, conform datelor de la Ministerul de Finante.

Masurile asiguratorii asupra RHS au fost dispuse de ANAF pentru efectuarea unor controale, concluziile acestora fiind contestate in instanta de catre RHS. Procedura de insolventa initiata la cererea companiei de distributie a intrat oficial in aplicare prin emiterea Certificatului de grefa, miercuri 4 aprilie. In consecinta, toate restrictiile aplicate conturilor si operatiunilor financiare ale RHS au fost ridicate, compania reluandu-si in totalitate functiile in industria distributiei de componente, accesorii si sisteme IT, conform companiei.

„A fost un moment dificil nu doar pentru noi, ci pentru intreaga piata de IT care ar fi putut fi puternic destabilizata de intreruperea fluxului de distributie, insa am reusit sa gasim in timp util cea mai buna solutie pentru reluarea activitatii. Ma refer la procesul de insolventa, care, in cazul nostru are doar conotatii pozitive pentru ca ne-a oferit singura cale de a ne reactiva conturile si implicit, de a ne relua toate activitatile. Vreau sa le multumesc partenerilor care ne-au oferit suportul si increderea lor, in special celor din sectorul bancar, si sa ii asigur ca aceasta situatie temporara nu va afecta in niciun fel calitatea relatiilor si a raporturilor de afaceridintre noi”, a declarat Dragos Popescu (foto), directorul general al RHS Company.

Procedura de insolventa a fost desemnata la nivel intern ca cea mai buna solutie pentru deblocarea legala a activitatii „si nu are nici o legatura cu sanatatea afacerii si capacitatea de plata a companiei”, care a incheiat ultimii trei ani pe profit si are o pozitie stabila si solida pe piata. Din acest moment, RHS isi poate deservi in conditii normale clientii si poate efectua operatiunile de plata uzuale catre furnizori, angajati si bugetul de stat.

In privinta controlului dispus de ANAF (vezi articolul initial scris de wall-street.ro - n.r.) referitor la deducerea fiscala a TVA-ului pentru tranzactiile comerciale cu CNDPI Romsoft, RHS isi mentine atitudinea deschisa fata de institutiile abilitate sa deruleze aceaste operatiuni, punandu-le la dispozitie toate documentele care atesta corectitudinea tranzactiilor efectuate, conform oficialilor RHS.

„De altfel, toate tranzactiile companiei sunt auditate si aprobate de cele mai renumite firme de audit la nivel mondial din Big 4. In paralel, RHS a cerut expertiza judiciara si a initiat demersurile legale pentru prezentarea in instanta a probelor care demonstreaza ca suspiciunile ridicate de ANAF sunt nefondate. Din pacate, prima infatisare a fost amanata, ca urmare a ridicarii de catre ANAF a exceptiei de necompetenta materiala a Judecatoriei Sectorului 3, unde a fost depusa contestatia”, spun reprezentantii companiei de distributie.

„Am actionat perfect legal si de buna credinta atat in relatiile comerciale cat si in raporturile cu statul. Toate documentele care atesta acest lucru exista si facem tot posibilul pentru a le prezenta cat mai repede. Sprijinim ancheta cu toate resursele, pentru a clarifica pozitia si a detensiona cat mai rapid piata, cu atat mai mult cu cat aceasta tensionare este indusa artificial si fara baze reale”, a completat Dragos Popescu.

Pe 22 martie si Scop Computers a reactionat articolului initial aparut in wall-street.ro, declarand ca „Am actionat pe deplin legal, vom alege cea mai buna solutie sa ne continuam activitatea”.

wall-street.ro va continua sa va tina la curent cu situatia din piata.
Considerati ca RHS va fi gasita nevinovata?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri