Ziua Romaniei la CeBIT a fost cel mai important eveniment international pentru sectorul de IT din Romania. Dovada a fost si numarul in crestere al companiilor romanesti din domeniu care au participat la acest eveniment. Anul acesta a reprezentat un record in acest sens, fiind prezente 45 de companii. Romania dispune de cel mai mare pavilion national de la CeBIT.

"Sunt convins ca mare parte a celor aproape 500.000 de vizitatori asteptati la targ vor petrece catva timp discutand cu reprezentantii companiilor romanesti", a declarat ministrul Zsolt Nagy la Ziua Romaniei, organizata la CeBIT 2006, in data de 10 martie.

La cea de-a 20-a editie a CeBIT, cel mai important targ european de IT, sunt prezente peste 6.200 de firme expozante din 71 tari. Romania este la cea de-a 5-a prezenta la acest eveniment, numarul companiilor participante crescand de la an la an. Daca in 2005 au fost prezente 37 de companii, anul acesta 45 au decis sa se alature organizatorilor, pentru a putea aduce in atentia potentialilor parteneri externi solutiile inovatoare pe care le dezvolta.

Vizitatorii nu s-au inghesuit la targ

Numarul de vizitatori la CeBIT, cel mai important targ de tehnologie si telecomunicatii, a scazut pentru al cincilea an consecutiv, vremea nefavorabila fiind principala cauza pentru aceasta situatie, au anuntat organizatorii evenimentului, citati de Reuters.

Cei aproximativ 450.000 de vizitatori prezenti reprezinta o scadere cu aproximativ 6% fata de editia anterioara a targului din Hanovra. La CeBIT au fost prezenti 6.262 de expozanti, provenind din 71 de tari.

Organizatorii nu au oferit date privind contractele incheiate la editia din acest an, insa apreciaza ca ar putea fi cu 20% mai putin numeroase fata de editia precedenta. O buna parte din producatorii de echipamente electronice de larga destinatie au decis sa se concentreze asupra IFA, cel mai mare targ mondial pe acest segment, organizat in luna septembrie la Berlin. Un bilet pentru vizitarea IFA, cu valabilitate de o zi, va costa 13 euro, in comparatie cu 38 euro, suma necesara pentru accesul la CeBIT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri