Anuntul oficialilor Microsoft, cel mai mare producator mondial de programe de operare, potrivit caruia noul sistem de operare Windows Vista va fi lansat de abia la inceputul anului viitor, a reprezentat un soc, atat pentru presa de specialitate cat si pentru consumatori. Windows nu a mai lansat nici un sistem de operare de cinci ani, iar jumatatea acestui an, cand initial ar fi trebuit sa apara pe piata Vista, era foarte asteptata.

Anuntul amanarii aparitiei pe piata a softului Vista a starnit rumoare nu numai in randurile pentru publicul larg, cat si printre angajatii companiei americane. Potrivit unui blog al unui angajat Microsoft, citat de Inquirer, o parte dintre angajatii Windows sunt pregatiti sa actioneze, revolta fiind cel mai bun termen pentru a descrie starea de spirit in randul unora dintre ei.

"Vista este cel mai mare esec din industria software, precedentul record fiind detinut de IBM care a amanat lansarea unei versiuni office in care investise 900 de milioane de dolari... Vista a costat intre cinci si sase miliarde (n.red. de dolari)", scrie in insemnarea postata pe blogul citat.

Autorul inseamnarii, care are sute de comentarii similare din partea angajatilor Microsoft, cere demisiile managerilor gigantului IT, pe care ii considera vinovati de intarzierea lansarii Windows Vista, in timp ce alte comentari cer o reactie negativa din partea actionarilor.

Aceasta nu este insa singurul punct de vedere exprimat in aceasta disputa. O parte a angajatilor, este de parere ca aceasta lansare este benefica, chiar daca Vista va pierde astfel sezonul cumparaturilor de iarna si pe cel al inceperii anului scolar in SUA. "Daca ti-ai petrecut ultimii cinci ani pentru a lansa acest produs, iti poti da seama ca singurul lucru care poate fi mai rau decat amanarea, este lansarea in august a unui produs care are imperfectiuni", spune un alt angajat.

Potrivit companiei de studiu Goldman Sachs, Windows Vista ar putea genera cresteri majore ale veniturilor Microsoft, in primul an si jumatate, estimandu-se venituri ce depasesc un miliard de euro. Amanarea lansarii va aduce in schimb pierderi de cateva sute de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri