Evolutia tehnologiilor digitale si costurile de administrare, vor face ca imprimanta alb-negru sa devina tot mai inutila in viitor, a declarat pentru Wall-Street Marius Persinaru, General Manager Xerox Romania si Republica Moldova.
Aceasta tendinta este confirmata de faptul ca importanta culorii in activitatile de zi cu zi ale birourilor de orice dimensiune va creste din ce in ce mai mult. Astfel, diferenta de pret dintre echipamentele alb-negru si cele color va scadea pana la cote neglijabile, moment in care colorul isi va revendica locul de cinste in cadrul tehnologiilor de imprimare pentru birouri. Este adevarat, acest proces va fi unul de durata, dar faptul ca a fost deja initializat este imbucurator si incurajator, a adaugat Marius Persinaru.

Imprimantele cu laser castiga teren

In ultimii ani, s-a cunoscut o tendinta pe piata de profil la nivel international. Asadar, datorita scaderii pretului pe pagina pentru echipamentele laser, aceasta tehnologie de imprimare a castigat foarte mult teren, indreptandu-se din ce in ce mai mult catre inlocuirea tehnologiilor de imprimare cu cerneala.

Tendinta se pastreaza si in Romania, desi pasii vor fi ceva mai lenti din cauza sensibiliatii pietei locale in ceea ce priveste pretul de achizitie, afirma specialistii. incurajator este faptul ca din ce in ce mai multi clienti pun in balanta raportul calitate-pret si opteaza pentru echipamente performante si fiabile, precizeaza Marius Persinaru

Compania Xerox acorda foarte multa importanta dezvoltarii unor echipamente eficiente nu numai ca utilizare, ci si ca pret, astfel incat trecerea catre tehnologii de tiparire avansate sa se faca mai rapid. Motiv pentru care si echipamentele laser aflate in portofoliul local acopera cereri dintre cele mai diferite, astfel incat oricine sa-si poata gasi exact echipamentul de care are nevoie incepand de la utilizatorii individuali si incheind cu cele mai mari companii autohtone sau corporatii multinationale prezente in Romania.

Astfel, Xerox a a adus si pe piata locala WorkCentre PE220, un nou sistem multifunctional monocrom destinat atat birourilor mici si medii, cat si utilizatorilor individuali. Xerox WorkCentre PE220 este un echipament complet, ale carui functii raspund nevoilor curente de tiparire, scanare si copiere ale oricarui birou, spune Veronica Neagu, Distributor Manager Xerox Romania.

Xerox Romania a obtinut, in 2005, venituri de 44 milioane de dolari, in crestere cu 12% fata de rezultatele obtinute in anul anterior, informeaza compania. Aceste rezultate se datoreaza in principal vanzarilor de echipamente si consumabile, ca si serviciilor de managementul documentelor si outsourcing oferite de companie.

Xerox si-a dublat numarul de unitati vandute

Conform datelor IDC oferite Xerox Romania, compania ocupa locul 2 pe piata de imprimante laser, cu 16,7% cota de piata dupa valoarea vanzarilor si 10,7% dupa numarul de bucati vandute. in acelasi timp, pe piata echipamentelor laser multifunctionale, Xerox Romania detine 24,7% din totalul acesteia raportat la valoarea vanzarilor si 13,4% raportat la numarul de bucati vandute, ocupand, de asemenea, pozitia secunda. Demn de mentionat este faptul ca, la acest ultim capitol, Xerox Romania si-a dublat numarul de unitati vandute fata de anul anterior.

Distributia produselor si consumabilelor Xerox Romania este asigurata, in acest moment, prin parteneriate cu 5 distribuitori nationali, peste 100 de reselleri si 25 de concesionari in toata tara.

Anul 2006 va insemna pentru companie o sprijinire activa in dezvoltarea propriilor afaceri a partenerilor de pe tot teritoriul tarii, prin intermediul evenimentelor si al altor activitati de marketing.

2006 - anul laser

2006 va fi anul echipamentelor laser, dupa cum va insemna si o dezvoltare puternica a celor color.

Ne dorim sa ne intarim pozitia pe piata locala de echipamente din aceste categorii si sa ne dezvoltam in directia extinderii ofertei de servicii de managementul documentelor," au declarat oficialii companiei.

Pentru a-si atinge aceste scopuri, Xerox Romania va prezenta pe piata locala cel putin 6 noi echipamente destinate segmentului Office si peste 20 de echipamente multifunctionale, urmand a-si intari portofoliul de echipamente destinate productiei si tipariturilor de format mare cu noi produse wide-format. La acestea se vor adauga noi servicii personalizate de outsourcing si administrarea documentelor, adaptate nevoilor companiilor de orice dimensiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri