Producatorul de cipuri grafice a anuntat saptamana trecuta ca a incheiat un nou contract de design cu Sony pentru crearea procesoarelor grafice pentru viitoarea cosola de jocuri video PlayStation 3.
Sony a platit companiei Nvidia aproximativ 30 milioane dolari pentru proiectatrea cipului grafic pentru PS3, suma platita gradual pe masura ce se derula munca la procesor, a spus Marv Burkett, director financiar al Nvidia.

"Am anticipat ca pretul noului contract va scadea, insa acest lucru nu se va intampla", a spus Burkett. "Avem noi contracte cu Sony pentru a lucra mai departe la designuri". Pretul noului contract va fi putin mai mare decat pentru cel anterior.

Nvidia estimeaza ca va realiza venituri de 2.8 miliarde dolari in acest an, insa noua munca de design va fi doar o mica parte din afacerea sa.
In cazul PS3, veniturile realizate din contractul de inginerie sunt cele mai mici dintre cele trei surse de venituri ale Nvidia. Celelalte doua surse de venituri ale companiei sunt reprezentate de taxele de licentiere colectate de Nvidia de la Sony in fiecare trimestru pana la jumatatea anului 2009, precum si taxe pentru derepturi de autor pentru fiecare cip produs de Sony.

Cel mai mare concurent al Nvidia este ATI Technologies din Canada, care produce cipuri grafice pentru consola de jocuri Microsoft Xbox 360, lansata in noiembrie anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri