Comisarul european pentru Concurenta, Neelie Kroes, a trimis o scrisoare directorului executiv al grupului Microsoft, Steve Ballmer, pentru a-si exprima temerea ca noul sistem de operare Windows Vista ar putea incalca legislatia din domeniul liberei concurente, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Uniunii Europene, Jonathan Todd, transmite Rompres.

Oficialii europeni se tem de posibilitatea ca Windows Vista sa limiteze oferta de pachete software a utilizatorilor. "Suntem ingrijorati de posibilitatea ca noul sistem de operare sa includa diferite elemente care in prezent sunt disponibile in mod separat intr-o serie de produse oferite de Microsoft sau de alte companii", a declarat Jonathan Todd. in acest sens Todd a vorbit despre noul motor de cautare pe Internet al sistemului Vista, de sistemele folosite pentru protejarea drepturilor de autor sau de programul software care va crea documente in format comparabil cu formatul pdf. dezvoltat de grupul Adobe.

Oficialul european a tinut sa sublinieze ca aceasta scrisoare nu inseamna demararea unei anchete oficiale in acest dosar, o astfel de decizie urmand sa fie luata numai in cazul in care organismul de reglementare antitrust va decide ca este vorba de o incalcare a liberei concurente.

Windows Vista este cea mai importanta modernizare suferita de sistemul de operare Windows de la lansarea Windows XP in anul 2001. Sistemul de operare Windows este folosit de aproximativ 90 la suta din toate computerele personale din lume.

Microsoft este deja implicat intr-o serioasa disputa juridica cu executivul european care in 2004 a acuzat compania americana de abuz de pozitie dominanta si a amendat-o cu o suma record de 500 milioane euro. Cel mai mare producator mondial de programe software risca o amenda de doua milioane euro pe zi, daca Bruxelles-ul considera ca Microsoft intarzie cu implementarea hotararilor decise in prima instanta de justitia europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri