Orange si Vodafone Romania, cei mai mari doi operatori de telefonie mobila de pe piata locala, au lansat ofertele pentru Nokia Lumia 800, modelul cu care finlandezii de la Nokia incearca sa recucereasca piata smartphone dominata in prezent de iPhone si telefoanele cu Android.
Nokia Lumia 800 poate fi achizitionat la Orange la preturi intre 149 si 469 de euro (TVA inclus), in functie de abonamentul ales.

Oferta in care telefonul poate fi cumparat la cel mai mic este valabila pentru cei care platesc 36 de euro pe luna, in timp ce in versiunea in care telefonul este mult mai scump utilizatorii platesc 8 euro pe luna. Abonamentul trebuie sa fie incheiat pe doi ani.

Deocamdata telefonul este disponibil doar online, dar din 20 aprilie va putea fi cumparat din toate magazinele companiei.

Pe de alta parte, Vodafone a pus in vanzare telefonul la preturi care variaza intre 99 si 419 de euro (cu TVA), in functie de abonamentul ales.

Pentru modelul care costa 99 de euro clientii platesc timp de doi ani un abonament de 90 de euro pe luna, in timp ce utilizatorii care aleg varianta mai scumpa platesc un abonament de 6 euro pe luna timp de doi ani. Clientii care vor sa cumpere la liber smartphone-ul trebuie sa scoata din buzunar 449 de euro.

Cosmote nu a furnizat inca datele despre telefonul prezentat saptamana trecuta pe piata locala.

Nokia Lumia 800 a fost anuntat in toamna lui 2011 in cadrul evenimentului Nokia World, impreuna cu modelul Nokia Lumia 710, cele doua dispozitive fiind primele smartphone-uri Nokia bazate pe Windows Phone. Lansarea este una foarte importanta pentru ca in ultimii ani producatorul finlandez a pierdut cota de piata in fata iPhone si a smartphone-urilor bazate pe sistemul de operare Android. Prin parteneriatul cu Microsoft telefoanele finlandezilor ar putea reincepe sa creasca pe segmentul smartphone, o piata esentiala avand in vedere ca la finalul anului trecut unul din trei telefoane cumparate era un model smart.

Nokia Lumia 800 are un ecran curbat ClearBlack AMOLED de 3,7 inchi cu accelerare hardware si un procesor grafic, memorie interna de 16GB si stocare SkyDrive gratuita de 25GB pentru imagini si muzica, dispune de redare video HD si ofera acces la retele sociale printr-o singura atingere.

Una dintre caracteristicile evidentiate in seara lansarii telefonului de catre Marcus Störkel, seful Nokia pentru Romania si Ungaria, este People Hub, o aplicatie care aduna intr-un singur loc toate contactele de pe e-mail, Facebook, LinkedIn sau Twitter ale utilizatorului.

„Pot sa vad cine ce a facut, totul este integrat cu social media”, afirma Störkel.

Printre alte aplicatii se numara Nokia Drive, un dispozitiv personal de navigatie (PND) gratuit; MixRadio, o aplicatie globala gratuita de streaming, care ofera sute de canale de muzica sau Gigfinder, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a gasi evenimente live locale. Telefonul este disponibil in trei culori: cyan, magenta si negru.

Sursa foto: Nokia Press

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri