Nokia, unul din cei mai mari producatori de telefoane mobile, a vandut telefoane mobile in valoare de 4,2 miliarde dolari, potrivit rezultatelor preliminare din T1 al acestui an, relateaza engadget.com.
Compania estimeaza ca divizia de telefoane a inregistrat vanzari nete in valoare de 2,3 miliarde de euro (71 milioane dispozitive) si de de 1,7 miliarde de euro (12 milioane aparate) pe segmentul smartphone-urilor iar in cazul altor produse si servicii a raportat vanzari de circa 200 milioane de euro.

"Rezultatele financiare negative din primul trimestru si perspectiva pentru cel de-al doilea arata ca divizia de telefoane si servicii se afla inca intr-o perioada de tranzitie", a declarat Stephen Elop, presedinte si director general al Nokia.

In urma informatiilor, actiunile Nokia au scazut cu 12%, la 3,37 euro pe unitate. Compania are o valoare de piata de aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Chiar si asa, vanzarile seriei Lumia sunt in crestere, peste doua milioane de terminale fiind comercializate in primele trei luni ale acestui an, potrivit oficialilor companiei.

Principalii concurenti ai Nokia pe segmentul de telefoane mobile inteligente sunt Apple, Samsung si HTC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri