Apple Computer, producatorul computerelor Macintosh si a playerului muzical iPod, a lansat un prim patch software pentru a rula sistemul de operare dominant Microsoft Windows pe computerele sale, o miscare ce i-ar putea aduce milioane de noi cumparatori.
Permitand computerelor Mac sa ruleze sistemul de operare Windows, instalat pe mai mult de 90% din compterele personale din lume, Apple ar putea atrage persoanele care doresc Mac-uri, considerate de multi mai usor de utilizat si mai elegante, dar care prefera sistemul de operare Windows.

In iunie 2005 Apple a anuntat ca va trece la cipurile Intel de la cipurile create de IBM, citand avantajele de performanta oferite de cipurile Intel.
"De cand am lansat Mac-uri ce utilizeaza cipuri Intel, unii clienti au intrebat cand va putea fi rulat sistemul de operare Windows si pe aceste Mac-uri?", a spus Phil Schiller, director de marketing al Apple.

Apple, care si-a sarbatorit a 30-a aniversare pe 1 aprilie, isi va transfera intreaga linie de Mac-uri pe cipuri Intel pana la sfarsitul anului 2007.

Shiller a mentionat ca un studiu realizat de companie arata doua grupuri potentiale de clienti Mac, numiti "switchers".

Primul grup ii include pe cei care doresc sa utilizeaza un Mac dar doresc sa ruleze programe care functioneaza doar pe Windows, precum programul Microsoft Outlook calendar, care nu este suportat de Mac OS X, sau jocuri video populare.

Al doilea grup include utilizatorii care doresc sa utilizeze PC-ul Mac OS X, dar doresc un "net sigur" daca aleg sa ruleze Windows.
Software-ul "Boot Camp", disponibil pentru descarcare, permite Mac-urilor sa ruleze atat Windows XP cat si Mac OS X.

Rivalii Apple, Dell si Hewlett-Packard si alti producatori de PC-uri utilizeaza Windows ca sistem de operare pentru PC-urile lor desktop si notebook.


Multumita patch-ului, utilizatorii Macintosh vor putea sa ruleze si jocuri si alte programe pe Mac-urile lor, fara a fi nevoie sa achizitioneze un computer separat Windows.

Apple intentioneaza sa prezinte in august viitoarea versiune majora a sistemului sau de operare Mac OS X, care va include si o optiune Windows.

Versiunea finala a Boot Camp va fi disponibila ca si functie in versiunea 10.5 a MAc OS X, cu numele de cod Leopard.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri