Ministerul Comunicatiilor a anulat licitatia pentru selectarea consultantului juridic in procesul de privatizare a Postei Romane, dupa ce niciunul dintre cei doi ofertanti inscrisi nu a depus toate documentele necesare verificarii indeplinirii cerintelor minime de calificare, conform Mediafax.
"Achizitie anulata. Niciun ofertant nu a depus toate documentele (solicitate in invitatia de participare) necesare verificarii indeplinirii cerintelor minime de calificare. Achizitia se va relua", se arata intr-un anunt al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Termenul limita pentru depunerea ofertelor fusese stabilit pentru joi trecuta.

MCSI a anuntat ca a primit doua oferte pentru asigurarea de servicii de asistenta juridica in vederea definirii pasilor necesari contractarii consultantului de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), fara sa precizeze ofertantii.

CNPR este controlata de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

La inceputul lunii octombrie 2011, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Postei Romane prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va pastra pachetul majoritar de actiuni la Posta Romana, dar si-ar putea reduce participatia pana la 51% din titluri. In acelasi timp, Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15% daca nu va participa la majorarea capitalului.

Saptamana trecuta, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, a declarat ca privatizarea Postei Romane se va incheia la finele acestui an sau in primele luni ale anului 2013, nu in iunie 2012, asa cum s-a convenit in urma discutiilor cu Fondul Monetar International.

El a mentionat ca statul va ramane actionar majoritar la Posta Romana si dupa privatizare.

Potrivit datelor prezentate de ministru, Posta a incheiat anul 2011 cu pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezinta provizioane pentru diverse litigii.

"Situatia financiara la Posta s-a mai imbunatatit, au fost reziliate o serie de contracte care aduceau pierderi operatorului", a spus Mustea.

Anterior, CNPR a anuntat ca pierderile au scazut cu 85% in 2011, la 4,3 milioane euro.

Bugetul de venituri si cheltuieli al CNPR aferent anului 2011 prevedea ca operatorul postal va incheia cu un profit brut de 2,34 milioane de lei, la venituri totale de 1,51 miliarde de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri