Gigantul online Google ia foarte in serios proiectul masinii ce se conduce singura si a transmis partenerilor dar si altor companii de tehnologie si din industria auto sa inoveze alaturi de ei pe acest segment, scrie Wall Street Journal.
“Discutam deja cu multe companii auto pentru a vedea cum privesc acest proiect si cum putem colabora”, spune Anthnoy Levandowski, seful proiectului.

Google mai trebuie sa strabata “milioane de kilometri” de teste pana sa fie gata sa ofere in piata masina ce nu are nevoie de sofer pentru a ajunge la destinatii. Pe langa companii auto, Google discuta si cu companiile de asigurari care se arata ingrijorate de perspectiva unor masini ce se conduc singure, pe strazi. Cu toate impedimentele, reprezentantii Google considera ca astfel de masini vor intra in circulatie pe strazi din anumite orase in urmatoarea decada.

Pe langa software-ul ce urmeaza a fi integrat in masini, mai este si problema de hardware, precum sistemele senzor care detecteaza mediul inconjurator si posibilele pericole de pe strazi.



Mari producatori auto si unii dintre furnizorii lor de tehnologii au imbratisat imediat ideea Google si deja lucreaza alaturi de compania cu activitati preponderent online pentru a pune la punct sisteme sigure si masini fiabile.

Software-ul necesar ar putea fi distribuit gratuit producatorilor auto


Este posibil ca Google sa ofere gratuit software-urile aferente necesare condusului fara sofer – in linie cu strategia Android – pentru ca producatorii de masini si companiile de tehnologie sa le perfectioneze.

Pana in prezent, autoritatile din Detroit par a fi cele mai receptive in ceea ce priveste adoptia noii tehnologii.

Larry Page, seful Google, a subliniat recent ca unul dintre idolii sai este inventatorul Nikola Tesla. El considera ca Tesla a fost un inventator extraordinar dar ca nu a reusit sa duca la bun sfarsit multe dintre inventiile sale din cauza lipsei de fonduri si a scepticismului comerciantilor. “Daca Tesla ar fi primit suportul pe care il merita, poate ca acum orasele lumii ar fi fost alimentate exclusiv cu energie wireless”, spune Page, facand o aluzie clara la initiativele companiei pe care o conduce.

Consideri ca este necesar ca infrastructura romaneasca sa avanseze considerabil pentru ca astfel de masini sa poata sa circule in siguranta, in viitor?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri