Dupa o luna aprilie in care am reconstientizat importanta protejarii mediului inconjurator, Gigaset Communications vine in intampinarea clientilor sai cu gama ECO DECT, o tehnologie ce ajuta la reducerea consumului de energie si a radiatiilor transmise de telefoanele sale. Astfel, aceasta tehnologie permite un consum cu pana la 60% mai mic fata de celelalte telefoane fara fir, precum si reducerea puterii de transmisie la aproape 0 atunci cand receptorul este ridicat.

Din aceasta gama, se remarca telefonul SL370 care beneficiaza de modulul ECO PLUS fara radiatii, ce opreste puterea de transmisie atunci cand telefonul este in asteptare. Puterea de transmisie DECT este oprita pentru toate receptoarele inregistrate – atunci cand toare receptoarele suporta Modul ECO Plus. Cu toate acestea, la intervale regulate, receptorul “asculta” daca statia baza nu “suna’ si viceversa. Aceasta este doar o scanare. Puterea de transmitere a energiei este variabila in functie de distanta dintre receptor si statia baza. Atunci cand Modul ECO este pornit puterea de transmitere a energiei de la receptor la statia baza se reduce cu 80% (comparativ cu situatia in care nu este pornit Modul ECO si cu telefoanele fara fir conventionale). Asta inseamna ca aria de acoperire este, de asemenea, redusa la jumatate – aproximativ 25 m in interior si 150 m in exterior.

ECO DECT – presupunand ca un telefon este folosit pentru o medie de 2 ore pe zi, sursa de alimentare switched-mode poate reduce consumul cu aproximativ 2 Watti ( de la 3.5 la 1.3 watti). Mai mult decat atat, pentru fabricarea unei surse de alimentare switched-mode sunt folosite mai putine materii prime cum ar fi cupru si fier decat pentru o sursa de alimentare pentru un receptor liniar. Un alt aspect important este faptul ca aceasta functie nu face telefonul mai putin accesibil, telefoanele Gigaset cu tehnologia ECO DECT gasindu-se la toate categoriile de pret.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri