Distribuitorului si furnizorului de servicii IT Omnilogic continua un proces amplu de extindere, chiar daca afacerile companiei au scazut anul trecut cu 43%, la 91 milioane de dolari (65,4 mil. euro), in linie cu rezultatele inregistrate de piata locala de IT, a declarat directorul general al companiei, Gabriel Marin, conform Mediafax.
"2011 n-a fost cel mai bun an al nostru. In 2010, cifra de afaceri a Omnilogic SRL a fost undeva in jurul a 160 milioane de dolari. Rezultatele noastre se inscriu in tendinta inregistrata la nivelul pietei IT, care, potrivit datelor IDC, a scazut in 2009 cu 55%, si cu 30% in 2010", a spus Marin, prezent la deschiderea primului Oracle Partner Hub din Romania.

El a adaugat ca perioada 2009-2011 a fost una dramatica pentru piata locala IT si a adus "o trezire" pentru cei mai multi jucatori.

"La nivelul anului 2011, cred ca piata IT a reprezentat 40-45% din valoarea atinsa in 2008. Nu intamplator in aceasta perioada au avut loc mai multe falimente din zona distributiei, a retailului. Nu mai tarziu de acum o luna si jumatate au fost anuntate doua insolvente spectaculoase (RHS Company si Scop Computers - n.r.). Nu prea sunt vesti bune in piata locala. Pe de alta parte, daca vrem sa fim realisti, e clar ca piata locala IT din 2008 nu reflecta realitatea si potentialul nostru ca tara, era o piata prea umflata, prea fragmentata si cu foarte multi jucatori", a spus Marin.

El a adaugat ca recesiunea reprezinta o mare oportunitate pentru Omnilogic, compania continuand sa aloce fonduri pentru dezvoltarea afacerilor si extinderea operatiunilor pe plan local, dar si extern.

"2012 va fi un an de extindere masiva pentru Omnilogic, atat in tara, cat si pe pietele statelor din zona. Vom fi prezenti in cel mai scurt timp in Bosnia, iar din 2013 in Bulgaria", a afirmat seful Omnilogic.

El a adaugat ca, pentru piata locala IT, anul 2012 va fi la fel de greu ca si cel precedent si ca abia in 2013 va reveni pe crestere.

Impreuna cu Oracle Romania, Omnilogic a inaugurat primul Oracle Partner Hub din Romania, prin intermediul caruia compania va pune la dispozitia partenerilor o echipa dedicata de specialisti si tehnologii capabile sa sustina procesul de extindere a portofoliului de solutii Oracle pentru zona Europei de Est si Sud.

Oracle Partner Hub din campusul Omnilogic din Otopeni este al patrulea deschis in zona central si est europeana, celelalte fiind localizate in Rusia, Turcia si Polonia.

Cu o suprafata de 250 metri patrati, Partner Hub va permite Omnilogic si partenerilor acestuia oportunitati de crestere si dezvoltare a afacerilor.

Intrebat de valoarea investitiei, Marin a spus ca Omnilogic a alocat 6-700.000 de euro pentru achizitionarea echipamentelor si serviciilor, la care se adauga suma pentru instruirea salariatilor care vor deservi Partner Hub, fara sa precizeze cuantumul.

Prezent la eveniment, seful Oracle Romania, Sorin Mindrutescu, a evitat sa dea detalii despre suma investita de companie in acest proiect.

Omnilogic a fost infiintata in 1992 si este detinuta in totalitate de GT Holding (Austria), fiind unul dintre cei mai mari jucatori mondiali de pe piata aplicatiilor software pentru business.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri