Directorul general al Yahoo, Scott Thompson, a demisionat fara a preciza motivele deciziei, la 10 zile dupa ce a fost acuzat de un important actionar ca si-a "umflat" biografia cu o diploma falsa in informatica, compania inlocuind CEO-ul pentru a treia oara in tot atatia ani, transmite Reuters.
Fondul de hedging Third Point LLC, fondat si condus de catre omul de afaceri Daniel Loeb, a obtinut trei locuri in consiliul de administratie al Yahoo, dobandind astfel o pozitie de putere din care poate influenta strategia companiei, care nu a reusit in ultimii ani sa-si revigoreze afacerile, relateaza Mediafax.

Third Point detine 5,8% din actiunile Yahoo, fiind unul dintre cei mai importanti actionari.

Yahoo nu a precizat motivele plecarii lui Scott Thompson, care va fi inlocuit interimar de Ross Levinsohn, seful operatiunilor de media ale companiei.

Wall Street Journal scrie luni, citand o sursa apropiata situatiei, ca Thompson a anuntat consiliul director al companiei si mai multi colegi apropiati ca are cancer tiroidian.

Thompson este CEO al Yahoo de numai patru luni, fiind insarcinat la preluarea mandatului cu readucerea afacerilor companiei pe crestere, in contextul competitiei tot mai dure in arena publicitatii online din partea unor rivali de talia Google si Facebook.

Fondul Third Point incearca de cateva luni sa impuna reorganizarea consiliului director al Yahoo, invinuit de Loeb pentru performantele slabe ale companiei pe bursa, pentru pierderea cotei de piata si pentru respingerea, in 2008, a ofertei de preluare de aproape 50 miliarde de dolari inaintata de Microsoft. In prezent, Yahoo valoreaza mai putin de jumatate din acea suma.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri