Platforma mobila Google Android nu incalca brevete ale Oracle, a decis miercuri instanta de judecata din California, punand astfel pauza avantului Oracle, companie care incearca sa primeasca despagubiri pentru presupuse incalcari ale drepturilor de autor pe segmentul smartphone-urilor, scrie Guardian.co.uk.
Oracle a acuzat Google de violare a proprietatii intelectuale in cazul a 37 de aplicatii si programe software, sau API-uri, create in Java. Google s-a aparat spunand ca nu a incalcat patente ale Oracle si ca aceasta compania nu poate pune copyright asupra anumitor parti din Java, un limbaj eminamente open source.

David Sunshine, avocat specializat pe drepturi intelectuale, spune ca rezultatul procesului dintre cele doua companii este unul umilitor pentru Oracle. Daca insa compania ar fi castigat, ar fi putut primi sume uriase de bani, despagubire. “Este o lovitura puternica impotriva Oracle”.

Cu toate acestea, Oracle, companie controlata de Larry Ellison (foto) mai are programate si alte chemari in instanta pe anul acesta. Un alt proces va incepe saptamana viitoare, Oracle acuzand HP de incalcarea anumitor drepturi de proprietate intelectuala in microprocesoarele Itanium.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri