Seagate, unul din cei mai mari producatori de unitati pentru stocare din lume, a achizitionat 64,5% din compania producatoare de hard-diskuri mobile LaCie, pentru 186 milioane de dolari, relateaza engadget.com.
LaCie este orientata in special pe produse pentru destinate calculatoarelor dezvoltate de Apple, fiind primii producatori care au implementat solutii de stocare folosind tehnologia Thunderbold.

Prin aceasta achizitie, Seagate reuseste sa intre mai bine pe piata pentru produse Apple, unde nu prea erau prezenti. Seagate urmareste sa accelereze dezvoltarea strategica pe o piata de consum aflata intr-o continua expansiune, in special in Europa si Japonia.

Acordul dintre cele doua companii ar trebui sa fie finalizat pana la finalul acestui an.

Seagate, companie infiintata in 1979, are sediul in Cupertino - California si numara peste 50.000 angajati. In 2006, compania americana a mai cumparat si producatorul de hard-diskuri Maxtor, aflat in mari probleme financiare.

Americanii de la Seagate au comercializat circa 49 milioane de unitati anul trecut si au inregistrat venituri de 2,7 miliarde dolari in 2011. Profitul companiei s-a ridicat la 150 milioane dolari, potrivit tweaktown.com.

Foto:
captura geek.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri