UPC Romania, filiala a Liberty Global, Inc., una dintre cele mai mari companii de televiziune prin cablu din lume, a achizitionat integral operatorul roman de televiziune digitala prin satelit Focus Sat, informeaza Rompres
Finalizarea achizitiei Focus Sat s-a facut prin cumpararea celor 50% din actiunile pe care le mai detineau fondatorii companiei. In mai 2005, Liberty Global Inc. a cumparat 50% din Focus Sat, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de televiziune digitala prin satelit (DTH) din Romania, ca urmare a strategiei Liberty Global de a-si intari prezenta in industria de retransimisie video din Europa de Est.

UPC este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori DTH din Europa Centrala si de Est, prin intermediul filialelor din Cehia, Ungaria si Slovacia, si intentioneaza sa isi intareasca puternic prezenta in Romania. Compania UPC intentioneaza sa deruleze un proces de rebranding din Focus Sat in UPC Direct, brandul sub care isi promoveaza serviciile DTH pe piata est-europeana.

Focus Sat Romania este o companie infiintata in anul 2004, care a lansat prima platforma de televiziune digitala prin satelit din Romania, la data de 15 noiembrie 2004, avand in prezent peste 10.000 de clienti.

UPC Romania este lider pe piata serviciilor de comunicatii prin cablu, satelit, fibra optica si wireless. Retelele UPC Romania deservesc peste 1,3 milioane clienti, din aproximativ 200 orase. De cand a intrat in Romania, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane dolari si a devenit cel mai mare investitor american din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri