Samsung Electronics a lansat marti noul smartphone Galaxy S3 in Europa, cu obiectivul unor vanzari mai mari decat ale modelului precedent, care i-a permis sa devanseze Apple ca cel mai mare producator de astfel de aparate la nivel mondial, transmite Reuters.
Galaxy S3, care urmareste ochii utilizatorilor, astfel incat previne stingerea ecranului in timpul functionarii, a fost lansat in magazine din 28 de state din Europa si Orientul Mijlociu, inclusiv in Germania, iar Samsung intentioneaza sa isi mareasca avansul fata de Apple, in lunile de dinaintea intrarii pe piata a noului iPhone, asteptata in trimestrul al treilea, informeaza Mediafax.

Intre functiunile oferite de Galaxy S3, dotat cu sistemul de oeprare Android, se afla cea de comanda vocala, precum si un ecran de 4,8 inci (12,2 cm), mult mai mare decat cel al iPhone 4S, de 3,5 inci.

Samsung a incercat sa creeze genul de frenezie care marcheaza lansarea aparatelor Apple, dar unii clienti vor fi nevoiti sa astepte doua saptamani pentru a-si primi telefoanele, din cauza intarzierilor aparute la fabricarea acestora cu o culoare nou-inventata, numita "Pebble Blue".

La Berlin, circa 50 de persoane au stat la coada in fata unui magazin BASE pentru telefoane mobile, pentru a fi primii care cumpara modelul S3, iar la Frankfurt 100 de oameni au asteptat in fata unui magazin al Deutsche Telekom.

La Paris in schimb, mai multe magazine de telefoane mobile au au avut marti smartphone-uri S3, iar vanzatorii nu stiau cand vor primi.
Operatori mari de telefonie mobila, de la Vodafone din Marea Britanie la SingTel din Singapore, au inceput promovarea agresiva a S3, alimentand speculatiile ca vanzarile ar putea fi mai mari decat cele ale predecesorului Galaxy S2, de 20 de milioane de unitati la nivel mondial.

Samsung a introdus primul telefon Galaxy in 2010, la trei ani dupa debutul iPhone.

In primele trei luni ale anului, Samsung a comercializat in total 44,5 milioane de aparate smartphone, respectiv 21.000 de unitati pe ora, ceea ce i-a conferit o cota de piata de 30,6%.

Apple a vandut 35,1 milioane iPhone in aceeasi perioada, obtinand o cota de piata de 24,1%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri