Produsele Apple, chiar si cele vechi, au intotdeauna clienti fideli insa, in prezent, trei dintre ele sunt in mod particular interesante pentru public. Un prototip al primei generatii de iPad-uri s-a vandut pe eBay cu 10.200 de dolari, scrie LATimes.com.
Prototipul are 16 GB memorie si doua sloturi de conectare – unul dintre ele pe lateral.

“Apple a realizat aceste iPad-uri cu doua sloturi dar, inainte de lansarea oficiala, a renuntat la acest model”, scrie in descrierea produsului.

Modelul pus spre vanzare nu ruleaza pe sistemul de operare iOS ci pe Switchboard, software folosit de Apple pentru a testa functionalitatea device-urilor. Obiectul, cumparat de o persoana anonima, a fost reconditionat de vanzator si este functional “cu exceptia touch screen-ului care se poate, sau nu, a fi reparat”.

Si desi prototipul iPad-ului ar putea deveni o valoare reala peste ani, cert este ca inca un obiect Apple are deja vechime si, mai mult, este complet functional. Este vorba de computerul personal Apple-1 – doar 200 de modele au fost construite, dintre acestea au ramas doar 50 si, dintre ele, doar 6 mai sunt functionale. Printre aceste sase, se numara si cel care va fi pus spre vanzare pe 15 iunie.

Computerul, construit “de mana” de co-fondatorul Apple Steve Wozniak, este unul dintre computerele originale lansate de Apple si s-ar putea vinde cu 120-180.000 de dolari.

Apple-1 s-a lansat in 1976 pentru pretul de 666,66 $ si venea cu unitatea centrala dar fara sursa, keyboard sau monitor.

La aceeasi licitatie, gazduita de Sotheby’s, patru pagini scrise de Steve Jobs de pe vremea cand lucra la Atari, in 1974, ar putea primi intre 10.000 si 15.000 de dolari.

Paginile descriu cum poate fi imbunatatia functionalitatea jocului World Cup. Printre cele patru foi se afla si una scrisa de mana ce include si semnatura lui Steve Jobs precum si trei diagrame de circuite desenate in creion de fostul CEO al companiei Apple.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri