GTS Central Europe (GTS), unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii din Europa Centrala si de Est, a luat un imprumut de 330 milioane de euro, linia de credit oferind companiei lichiditatile necesare pentru achizitii si investitii in retea.
Imprumutul a fost obtinut de la un consortiu format din banci europene. Mai mult de jumatate de jumatate din imprumut ar putea fi folosit pentru achizitii, cheltuieli de capital sau returnarea imprumuturilor de la actionari, iar restul pentru a refinanta creditele bancare existente.

„Faptul ca am combinat creditorii existenti cu noi banci pentru aceasta finantare, demonstreaza stabilitatea afacerii noastre. De la ultima noastra linie de credit din 2008, GTS si-a marit profitabilitatea si fluxul liber de numerar in fiecare an”, a declarat Gerald Grace, directorul general al GTS.

GTS Central Europe opereaza retele de fibra optica si centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Compania are in jur de 40.000 de clienti (institutii guvernamentale, furnizori de retea, companii) la nivel regional.

GTS Telecom, filiala din Romania a companiei, a avut anul trecut venituri de 23,5 milioane de euro, la un nivel similar celor inregistrate in 2010. Pe de alta parte, profitul operational (EBITDA) a fost in jurul a 4,6 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri