Compania romaneasca E-Boda a lansat pe piata cea de-a doua tableta, Impresspeed IPS Supreme X100, cu sistem de operare Android 4.0, ecran de 9,7 inci si ecran capacitiv ce recunoaste 10 atingeri simultane, pretul fiind de 1.000 de lei. Compania spera sa vanda anul acesta 3.000 de tablete din noul model.
Reprezentantii companiei romanesti au subliniat ca vor mai lansa pana la finalul anului doua noi tablete dar ca cea mentionata anterior va ramane varful de lance. “Estimam ca pana la finalul anului vom vinde circa 10.000 de unitati din toate modelele, categoria ajungand sa reprezinte 20% din cifra de afaceri a companiei”, a declarat Alexandru Dragoi, actionar cu 50% din companie.

Al doilea actionar este Mihai Darie.

Compania estimeaza pentru anul acesta venituri de 20 mil. lei, in crestere de la 15 mil. lei inregistrati in 2011.

E-Boda Noua Tableta from Internet Corp SRL on Vimeo.Anterior, reprezentantii E-Boda au anuntat ca piata se va tripla anul acesta fata de 2011, pana la 120.000 de unitati, cele mai recente informatii ale companiei indicand o crestere de patru ori a pietei la peste 160.000 de unitati

"In aprilie, cand am lansat prima tableta din portofoliul E-Boda, spuneam ca vanzarile se vor tripla, la 120.000 unitati, si multi au spus ca exagerez. Rezultatele obtinute pana in prezent si cifrele pe care le asteptam in ultimele doua luni ale acestui an vor impinge vanzarile catre 160.000 de unitati, de patru ori mai mult fata de anul 2011", a spus Dragoiu, la lansarea primelor tablete E-Boda cu procesoare dual core.

Pretul mediu al tabletelor comercializate in Romania s-a redus si el, de la circa 1.500 lei anul trecut la aproximativ 1.300 anul acesta.

Noua tableta lansata de E-Boda are un procesor grafic MALI 400, viteza de 1,2 Ghz si spatiu de stocare de 16 Gb (8 inclusi si 8 pe un card microSD inclus in pret. Tableta dispune de asemenea de slot pentru stick de memorie USB.

Nu am inclus 3G in tableta deoarece acest lucru ar fi ridicat pretul cu circa 300 de lei si acest lucru ar fi plasat tableta intr-un cu totul alt range. Asa, la 999 de lei (pretul de raft – n.r.), atingem un punct psihologic important”, considera Alexandru Dragoi. El subliniaza ca firma pe care o reprezinta va pune spre vanzare stickuri 3G in viitorul apropiat, la 150 de lei/bucata.

Cea mai profitabila gama de produse ale companiei romanesti este segmentul ramelor foto digitale iar ca venituri raman televizoarele dar “vin puternic din spate si tabletele”.

Cum ti se pare noua tableta E-Boda? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri