Prolificul autor Malcolm Gladwell, care a scris cateva dintre cele mai provocatoare si patrunzatoare carti ale tuturor timpurilor, a declarat intr-un interviu recent ca Bill Gates (fondator Microsoft) va fi venerat peste 50 de ani in timp ce Steve Jobs (fondator Apple) va fi uitat.
Autorul a subliniat ca binele enorm pe care il face Bill Gates pe mapamond pentru miliarde de oameni il va pastra in constiinta colectiva in timp ce Steve Jobs nu va mai fi amintit aproape deloc.

Intr-o aparitie publica la Toronto Public Library, Gladwell a spus ca Bill Gates ar putea foarte bine chiar sa vindece malaria cu banii devotati acestei cauze. Autorul spune ca nu exclude ca populatii de pe mapamond sa ii ridice acestuia statui – dar majoritatea oamenilor nu isi vor aminti de Microsoft, compania fondata de el.

Canadianul Gladwell a scris carti despre cultura, culte, business si societate, toate fiind incluse in lista bestsellerelor de catre New York Times. Printre titlurile sale se numara "Blink", "The Tipping Point" si "Outliers", scrie CNN.

Fara sa intre in amanunte, autorul a spus ca, cel mai probabil, oamenii il vor uita aproape complet pe Steve Jobs in 50 de ani. “Cine e acest Jobs…? Asa se vor intreba oamenii. Trebuie sa fim foarte clari atunci cand vorbim de a ne aminti de antreprenori. Ce ne amintim de fapt? Ei nu sunt lideri morali. Daca ar fi asa, nu ar fi si buni oameni de afaceri”.

Steve Jobs si Bill Gates au fost rivali, in business, mai bine de 30 de ani, pana la decesul de anul trecut al lui Jobs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri