Compania de automatizare a tranzactiilor Printec Group Romania vrea sa cumpere un furnizor local de solutii IT pentru retail, in prezent fiind in negocieri cu mai multi jucatori, a afirmat pentru wall-street.ro Toni Cristescu, directorul general al Printec.
Tranzactia ar urma sa ajute Printec sa atraga clienti din retail, conducerea companiei dorindu-si in ultimii doi ani sa se dezvolte tot mai mult in domenii precum telecomunicatii, sectorul public sau retail dupa ce ani de-a randul a avut clienti in special din zona bancara.

„In retail vrem sa ne dezvoltam prin doua canale: prin promovarea pachetelor de servicii pe care le avem si prin achizitia unei firme care ofera solutii IT pentru retail. O achizitie ne-ar ajuta cu experienta pe care acea companie ar avea-o in domeniu. Exista o lista scurta de companii cu care negociem si speram ca pana la finalul anului sa luam o decizie. Suntem in negocieri cu mai multe companii incepand din noiembrie, decembrie anul trecut”, explica Cristescu.

Managerul a adaugat ca nu exista un buget fix pentru achizitie si ca banii ar fi oferiti de catre grupul grec, conducerea Printec aflandu-se la Atena. Grupul Printec este prezent in 15 tari din Europa de Sud-Est, in Romania fiind prezent din 1995.

Desi compania se extinde si in telecomunicatii sau sectorul public, deocamdata sunt planificate achizitii doar in domeniul retailului. In prezent, Printec nu are niciun retailer drept client.

Crestere de 20% anul acesta

In primul trimestru al acestui an compania a avut o cifra de afaceri de circa 3,8 milioane de euro, in crestere cu 5% peste estimarile initiale.

Conducerea furnizorului de solutii de automatizare preconizeaza ca anul acesta veniturile vor ajunge pana la circa 18 milioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de anul trecut. Avansul este determinat de castigarea de clienti noi si de bugetele alocate de companiile care sunt deja clienti Printec.

„Suntem intr-o perioada de extindere in care investim in noi resurse, in noi clienti”, afirma Cristescu.

De la intrarea pe piata locala, compania s-a dezvoltat in special in zona bancara, printre produsele oferite de companie fiind ATM-urile pe care le folosesc majoritatea bancilor din Romania. In jur de 60% dintre ATM-urile din Romania sunt produse comercializate de Printec, conform datelor oferite de companie.

80% din business este generat de banci

Printec are 34 de clienti, dintre care in jur de zece sunt din zona non-bancara. In 2011, in jur de 80% din cifra de afaceri de circa 15 milioane de euro a companiei a fost generata de domeniul bancar.

Printre clientii Printec care nu provin din zona bancara si cu care compania a lucrat de-a lungul anilor se numara Procter & Gamble, Metro, Microsoft Romania, Consiliul Britanic, Posta Romana, Romstal Leasing, Romtelecom, RTC, Primaria Sector 6 - Seviciul Public pentru Finante Publice Local sau Serviciul Public Finante Locale Ploiesti.

In ultimii doi ani compania a inceput sa se extinda in domenii precum retail, telecomunicatii si sectorul public. Printec a incheiat de la inceputul acestui an contracte cu Orange si Mediasat.

Conducerea companiei nu a oferit detalii despre aceste proiecte. Seful Printec a mai precizat ca in prezent este in discutii cu toti operatorii de telecomunicatii pentru incheierea de contracte.

Angajeaza zece persoane pana la finalul anului

Printec are in prezent 155 de angajati, insa pana la finalul anului numarul de angajati va creste cu zece persoane.

Cu sediul in Atena, Printec Group activeaza pe piata romaneasca din 1995, in prezent avand 150 de angajati. Dintre acestia aproximativ 100 sunt ingineri care acopera 30 de centre de suport la nivel national.

Fondat in anul 1988, grupul este unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa de Sud-Est in domeniul automatizarii tranzactiilor. Compania este prezenta in 15 tari printre care Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Grecia, Kosovo, Moldova, Romania, Serbia si Muntenegru, Slovacia, si Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri