Apple lanseaza o noua gama de computere si aplicatii informatice pentru atragerea clientilor si pastrarea dezvoltatorilor de software, in conditiile intensificarii concurentei din partea Google, Microsoft si Facebook, relateaza Bloomberg.
La Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor care incepe luni la San Francisco Apple va lansa computere Mac cu ecrane de inalta definitie, precum si aplicatii destinate iPone si iPad, potrivit Mediafax.

Pozitia de lider in industria aparaturii electronice de consum depinde de capacitatea unei companii de a convinge dezvoltatorii sa puna pe primul plan produsele lor, la proiectarea unei aplicatii mari, precum "Angry Birds" sau "Shazam".

Cu peste 600.000 de jocuri si alte aplicatii, Apple este lider in domeniul de profil.

Microsoft este inca in urma Apple inainte de lansarea urmatorului sistem de operare, Google va gazdui in aceasta luna o conferinta a dezvoltatorilor, iar Facebook tocmai a deschis primul sau magazin online de aplicatii.

"Nu este numai o lupta pentru inimile si mintile cumparatorilor, dar si pentru dezvoltatori, de a atrage viitoarea aplicatie de succes", a declarat Charles Golvin, analist la Forrester Research, care studiaza industria tehnologiei mobile.

Succesul App Store al Apple a contribuit la crearea unei industrii de descarcare a aplicatiilor mobile care va ajunge in 2014 la vanzari de 58 de miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare a pietei Gartner.

Peste 25 de miliarde de aplicatii au fost descarcate de pe magazinul Apple, iar dezvoltatorii au primit 4 miliarde de dolari din vanzari, conform Apple.

Facebook a lansat la randul sau, saptamana trecuta, un magazin online de aplicatii. Google Play stocheaza peste 500.000 de aplicatii, in timp ce Microsoft a atras firme de design si a recrutat personal pentru promovarea propriului magazin de profil.

La evenimentul din aceasta saptamana, Apple va atrage atentia asupra ecranului mai mare al viitorului iPhone si va cere dezvoltatorilor sa scrie aplicatii compatibile cu suprafata mai mare a acestuia, a declarat Andy Hargreaves, analist la Pacific Crest Securities dinPortland, Oregon.

Apple intentioneaza totodata sa anunte un acord care permite utilizatorilor sa posteze fotografii si continut divers de pe telefoane si tablete pe Facebook, au spus surse apropiate situatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri