La cea de-a a 23-a conferinta anuala WWDC – World Wide Developers Conference, Apple, unul din cei mai importanti producatori de echipamente IT&C din lume, a prezentat cele mai noi produse ale sale: un nou MacBook Pro cu Retina Display, noua gama a Macbook Air, update-ul la sistemul de operare OS X Mountain Lion si noul iOS 6 - care momentan este disponibil doar versiune beta pentru dezvoltatorii companiei.
Noul MacBook Pro vine cu un ecran de 15,4 inch tip Retina Display - folosit si pe terminalele mobile iPhone si iPad si o rezolutie de 2880x1800 pixeli - tradusa printr-o densitate a numarului de pixeli echivalenta cu 220 ppi, relateaza TheVerge.com.

Potrivit oficialilor companiei, unghiurile de vizibilitate ale noului dispozitiv sunt mult mai bune decat precedentele modele, „glare-ul” (cand vizionarea ecranului in prezenta luminii puternice este dificila) fiind redus cu 75%.

Laptop-ul pastreaza designul folosit pe anterioarele dispozitive, dar este mult mai subtire si aduce foarte mult cu ultraportabilele MacBook Air, avand o grosime de numai 0,71 inch.

In ceea ce priveste conectica, noul MacBook Pro are doua porturi Thunderbolt - care asigura o viteza superioara a traficului de date la 10Gbps, doua USB-uri 3.0, un port HDMI pentru conectarea dispozitvelor digitale cu usurinta, un cititor de SDXC si o mufa de casti.

Mai mult decat atat, MacBook Pro vine echipat cu cele mai noi procesoare Intel Ivy Bridge si o placa video video NVIDA GeForce GT650M cu arhitectura Kepler, memorie DDR3 de pana la 16GB, Wi-Fi 802.11n si un spatiu de stocare de pana la 750 GB.

Autonomia noul MacBook Pro este de pana la 7 ore, scriu jurnalistii de la CNET.com.

Pretul in SUA pentru noul sistem va porni de la 2199$.


O noua generatie de MacBook Air

MacBook Air-ul va fi disponibil de acum inainte cu procesoare Ivy Bridge, iar noile modele vor integra pentru prima oara 2 porturi USB 3.0 si vor fi disponibile cu un hard disk de maximum 512GB.

Dispozitivele pot suporta o memorie de pana la 8GB si dispun de o camera integrata - de tip Facetime - care va putea inregistra @ 720p.

Preturile, aici, variaza in functie de dimensiunea si echiparea dispozitivului - modelul de 11 inch pornind de la 999$, iar cel de 13 inch de la 1199$, scrie Mashable.com.

iOS 6 si noul OS X Mountain Lion

In cadrul aceleiasi conferinte, Apple a prezentat si cele mai noi sisteme de operare: iOS 6 pentru terminalele mobile si OS X Mountain Lion pentru sistemele desktop si laptop, noteaza engadget.com.

iOS 6 aduce imbunatatiri Siri, software-ul de voce care stie tot ce ii este solicitat, a invatat sa vorbeasca despre sport, scoruri la meciuri si performanta jucatorilor. Siri face o treaba mai buna cand vine vorba de restaurante datorita unor parteneriate cu Yelp si Open Table – pentru rezervari. Mai mult decat atat, Siri poate acum sa raspunda la intrebari legate de filme, actori si regizori si poate rula in sfarsit aplicatii instalate pe iPhone la comanda.

De acum Siri va fi disponibil si pe noul iPad, nu doar pe 4S.

OS X Moutain Lion a mai primit cateva functii noi inainte de lansarea oficiala. Sistemul de dictare de pe iPad este prezent acum si pe Mac. iCloud este integrat in tot sistemul de operare, iar documentele din orice aplicatie se sincronizeaza cu serviciul Cloud.

PowerNap este o noua functie ce va fi disponibila utilizatorilor de MacBook Air si MacBook Pro – iar aceasta permite sistemului aflat in standby sa sincronizeze informatiile cu cloud-ul.

Browserul Safari, mult mai performant

In testele celor de la Apple figureaza ca la JavaScript ar fi cel mai rapid browser la ora actuala. Noul Safari integreaza Unified Search, precum si Chrome. Pentru cine detine alte dispozitive Apple, taburile (ferestrele deschise in browse - n.red.) de pe fiecare vor fi accesibile si in noul Safari printr-un singur click. Dezvoltatorii software-ului promit 200 de noi aplicatii si functii ale OS Mountain Lion.

Pretul va fi de 20$ si va fi disponibil din luna iulie.

Surse foto: TheVerge.com, CNET.com, Engadget.com
















Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri